We hebben 26 gasten en geen leden online

Aanbevolen schermresolutie: 1280 x 1024 pixels als minimumPasfoto!

Nieuws! Wederom een nieuw record, een half miljoen keer een gelezen artikel!
Nieuw record van maar liefst[1][1][1][1][1]Web-Site bezoek(st)ers in één maand!
Ook een nieuw dagrecord van maar liefst 1161
mensen!
Zelfs een nieuw record voor de nachtelijke bezoek(st)ers onder u, 298 mensen tegelijk online!

Kijk op Home, en dan naar Records op deze Web-Site.

De meegestuurde geluiden zijn ge-update, zie Werk in uitvoering en planning bij Home.
Eindelijk een definitieve update over Elsje Leguit Tillema, zie bijzonderheden, Elsje Leguit Tillema.

Wie is Johannes Luders?
Ik ben geboren op 30 Mei 1957 in Peize.

Ik ben van jongs af aan erg nieuwsgierig, hoe dingen in elkaar zitten en hoe het werkt, dit soms tot afgrijzen van mijn ouders, die zich zo af en toe wel eens afvroegen, of dit zo wel goed kon gaan met mij.
Maar ze hadden later snel door, dat ik goed wist, waar ik mee bezig was.
Op mijn 5e was ik dusdanig nieuwsgierig, dat ik de kabels en leidingen van de stopcontacten en schakelaars in mijn ouders woning begon na te lopen, om te zien, waar of het allemaal naar toe ging en wat er wel binnenin die leidingen zat en zo kwam ik uit bij schakelaars, fittingen voor lampen, stopcontacten en natuurlijk de meterkast, waar alles inderdaad vandaan leek te komen en dit vond ik zeer interessant. Mijn ouders vonden het maar wat gevaarlijk!
Hier heb ik toen veel van geleerd, want op mijn 6e had ik mijn eerste Tl-buis aangesloten met de bijbehorende schakelaar
en een extra stopcontact, zodat je dus ook nog eens iets kon aansluiten hierop.

Later ben ik diverse dingen uit elkaar gaan halen, om te kijken, wat of er allemaal in zat, ik was nu eenmaal zeer nieuwsgierig en wilde dit allemaal graag weten, dus heb ik van alles gedemonteerd (wat daarna meestal niet meer werkte), zoals radio's, cassetterecorders, platenspelers, versterkers, 27 Mc spulletjes, bandrecorders, eight-track spelers, videorecorders, zowel zwart/witte- als kleuren televisies, elektrische wekkers enz. enz.

Ik heb veel hiervan geleerd, maar vooral, dat wat je niet moet doen bij bepaalde apparaten, om te voorkomen, dat ze stuk zouden gaan. Dit ging natuurlijk niet in een keer foutloos, maar hier leerde ik het wel van. Mijn ouders hadden soms niet veel plezier van een pas gekocht verjaardagscadeautje b.v een radio. Het dingetje werkte de volgende dag al niet meer.

Mijn interesse ging vooral uit naar de elektronica, dus heb ik met vele elektronica- bouwdozen gestoeid, schema's zelf getekend, eigen schemaontwerpen op printplaten uitgewerkt, diverse eigen apparatuur ontworpen, ontzettend veel geleerd door diverse bouwpakketten te maken, mijn eigen test apparatuur gebouwd, ontzettend veel dingen voor allerlei mensen gerepareerd en opnieuw afgeregeld na reparatie.

Man Bijt HondEn het was wel een voordeel, dat ik timmerman was, want ik heb een keer iemand zijn TV moeten repareren, omdat hij 's avonds met zijn voeten op de TV in slaap was gevallen en de TV later in de nacht van het kastje is gevallen.

Die buitenkant van de TV kon daar echt niet tegen. Ik heb de kast opnieuw in elkaar gezet, de elektronica er weer ingebouwd en de boel nagekeken en afgeregeld.

De man was er ontzettend blij mee, want het ding scheen het nu ineens een stuk beter te doen met de ontvangst, want er was geen ruis meer op de zenders te zien.

Nou dan was het allemaal niet voor niets geweest zeg ik dan maar weer.
Ik heb nu nog schema's van oude bouwpakketten, waar ik dus geregeld nog steeds dankbaar gebruik van maak. Ze hebben zich in al die jaren gewoon bewezen dat ze goed in elkaar staken.

Ik heb door zelfstudie alles met betrekking tot Home Computers, ik ben een autodidact, later de Personal Computers, mij deze materie volledig eigen gemaakt en ben hierin dusdanig ver in gevorderd, dat ik mijn eigen PC zelf heb gebouwd, alle voorkomende software zelf kon installeren en uittesten, zelf programma's geschreven heb, waaronder games, databases, tekstverwerkers, tekenprogramma's, diverse testprogramma's, enz. enz.

De mensen weten mij nu nog steeds te vinden met hun problematiek omtrent hun PC. Dit kan zowel de software zijn, als de hardware, waar iets mee aan de hand is. Ik doe dan altijd mijn best, om het weer in orde te krijgen en dit gaat mij in het algemeen behoorlijk goed af, vanwege de vele jaren praktijkervaring hierin.

Als ik echt iets niet weet, of het gewoon niet kan oplossen, dan vertel ik dit gewoon heel eerlijk. Dit is de beste weg want zo voorkom je, dat je ergens aan gaat beginnen, waar je niet alles van af weet en voor dat je het weet, heb jij dus door jouw toedoen er ineens iets meer kapot aan gemaakt en het probleem erger gemaakt, dan het al was en dat kost geld!

Ik ben nu een volleerd DTP-er (Desk Top Publisher), omdat ik al vele jaren lang diverse publicaties op een zeer uitgebreid gebied heb mogen maken voor privé personen, verenigingen, clubs, stichtingen en verder voor iedereen, die mijn hulp voor het vervaardigen van een publicatie nodig had. Men was altijd ontzettend tevreden over het gemaakte ontwerp en verwonderde zich erover, hoe ik dit toch deed! Iedereen wist mij dus ook altijd te vinden, als er weer iets gemaakt moest gaan worden, ik deed het dus ook altijd met heel veel plezier!
SmallerDe laatste jaren, dit sinds 14 juni 2004, kon men mij dagelijks langs de weg vinden, ik wandelde ontzettend veel en graag en op een gegeven moment begon dit mensen op te vallen, ook natuurlijk vanwege mijn uitdossing de laatste jaren. 

Nagenoeg iedereen bij mij in de omgeving in een straal van zo'n 30 kilometer rondom Peize wist wel, wie of ik was, die meneer, die elke dag bij de weg was, het is diezelfde meneer, die dus ook op 8 November 2010 in de uitzending van Man Bijt Hond is geweest!
Kijkt u maar bij: Gebeurtenissen en dan bij Man Bijt Hond.

Ik werd onderweg nagenoeg overal door ontzettend veel mensen herkend, omdat ze op afstand al door hadden, dat ik er weer liep, vanwege mijn overbekende uitdossing, omdat ik toch de enige was in deze omgeving, die er zo gekleed bij liep. Vaak waren het ook wielrenners die mij geregeld ergens zagen lopen en mij dan begroeten wegens de herkenning.

Ik hoorde dus altijd toeteren van allerlei mensen, zag opstekende handen, opstekende duimen, sommige klapten zelfs in hun handen, kortom, ik werd altijd begroet omdat bijna iedereen wist, dat ik altijd de groeten terug doe, het kostte immers niets!?

Het was maar een hele kleine moeite, maar het had wel grote gevolgen!
Mensen waardeerden het, als je ze ging groeten!

Ik werd begroet door Ambulance personeel, de Politie, de Brandweer, allerlei grote en kleine vrachtwagenchauffeurs, veel automobilisten, heel veel fietsers en bromfietsers, ook wel eens een motorrijder.

Nagenoeg alle buschauffeurs en chauffeuses begroetten mij dagelijks en zelfs met een volle bus waren er, die luid toeterend aan kwamen rijden en ook nog eens hun hand opstaken met meestal een duim omhoog, iedereen vond het toch wel iets hebben, dat ik altijd lopend bij de weg was.

Doe het hem maar eens na!

Heb ik al heel vaak horen zeggen en dan heeft men toch op de een of andere manier respect er voor, wat ik er mee had bereikt, want met veel van deze mensen heb ik al een gesprek gehad omtrent mijn lopen, ze kregen altijd een strookje papier mee met mijn internetlinks van Man Bijt Hond en van RTV Drenthe van 3 weken later.

Menigeen had bij mij een erg luisterend oor gevonden, want ik mag graag onder de mensen zijn en hun problemen aanhoren.
Sommige mensen hadden hier best wel eens moeite mee, want ze zagen geregeld, dat ik met iedereen een gesprek aan ging, die dat wou en ik ging echt niemand uitzonderen! Ik was blij met deze aandacht en de mensen waren blij, dat ik aandacht aan hun had besteed, hoe kort ook
.

vroeg eruitWat niet al te veel mensen wisten, omdat het overgrote deel van de bevolking van Peize toen nog lag te slapen, is dat sommige mensen mij toch ook 's morgens vroeg rond vijf uur al tegen kwamen en ik ze dan al begroeten deed en dan denk ik met name aan het personeel van Beauty Sauna Peize. De meesten zagen mij al jarenlang elke morgen rond vijf uur hun tegemoet lopen, omdat ik dan al terug kwam van Altena.

Ook de vroege postbode Lammert zag ik geregeld en een jongedame, die altijd op de fiets naar Bakkerij Ons Belang fietste en tegen wie ik altijd zei: Goedemorgen jongedame! en zij groette mij altijd terug! Er was ook een bezorger bij, die altijd artikelen afleverde bij de Peizer Apotheek, er waren enkele krantenbezorgers bij.
Dan klonk uit mijn mond, Goedemorgen Jan!

politieauto Geregeld werd ik nog wel eens gespot door de Politie, maar die mensen doen ook gewoon hun werk. Vaak was het een klein praatje en natuurlijk deelde ik weer wat strookjes met internetlinks uit en ze vonden het prachtig, dat ik al zo vroeg bij de weg was, omdat ze van hun collega’s weleens gehoord hadden over mij, n.l. dat ik altijd elke dag zo vroeg uit de veren was en dan zagen ze mij ineens voor hun opdoemen.

Soms was deze onverwachte ontmoeting wel eens van pas gekomen in het verleden, als ik iets had gezien en hier melding van gemaakt had en ze zo toch iets in handen kon geven, waar ze mee vooruit konden.
Dat is mijn burgerplicht!

De voornoemde mensen in kwestie zullen zichzelf onmiddellijk herkennen in mijn verhaal, want ze weten, dat dit klopte, elke keer weer!

Vlinder boven bloemenweideM aar vanaf het moment dat ik uit Peize ben verhuisd naar Steenbergen op een Camping, loop ik dus deze afstanden 's morgens niet meer, vanwege de zéér beperkte openbare verlichting in deze omgeving, er staan hier nu eenmaal erg weinig lantaarnpalen.

Dit was mij te gevaarlijk, want je kon je niet goed oriënteren in het donker en als je dan iets kon overkomen, dan kon het nog wel eens lang gaan duren, voordat iemand jou had gevonden. Dit risico was voor mij simpelweg gewoon te groot.

Je zal maar struikelen en erg ongelukkig neer gaan komen, daar zat ik echt niet op te wachten, want dan was de kans erg groot, dat ik daarna voorlopig helemaal niet meer kon lopen!

Nu is dat risico niet meer van toepassing, want deze fanatieke wandelaar heeft de laatste drie jaar zijn vele wandelingen drastisch afgebouwd, wat ik in mijn topjaar 2010-2011 (zie Bijzonderheden, Info jaaroverzicht kilometers en dan Jaaroverzicht kilometers) presteerde om geregeld meer dan 200 kilometer per week te lopen, daar is het eerste jaar daarop, 2013 dus, een slordige 150 kilometer van over gebleven, het daarop volgende jaar was dit afgebouwd naar een slordige 100 kilometer per week en verleden jaar tot half 2015 heb ik dit terug gebracht naar een kleine 50 kilometer per week, nu loop ik zo af en toe nog een stukje, vandaar dat men mij bijna nergens meer ziet verschijnen in mijn uitgesproken herkenbare outfit!

Dit omdat de reden om te blijven lopen is verdwenen door de scheiding die op 3 oktober 2012 werd uitgesproken, ik was eindelijk van die ellende af (zie Home, Nieuws uit kranten over mij en dan De Krant van 04-09-2012) waar ik meer dan 8 jaar in had gezeten, die dingen gebeuren, ze horen bij het leven, ze zijn het gevolg van de loop der laatste jaren waarin mijn huwelijk is gestrand, het ging niet meer en dan is de beste en meest verstandigste oplossing dat je elkaar gaat verlaten, zodat je een nieuwe kans voor jezelf in je leven hebt.

Dat mijn leven inmiddels een erg positieve wending heeft gekregen, omdat ik mijn ware liefde heb gevonden op vrijdag de dertiende juni 2014 (zie Bijzonderheden, De grote liefde van mijn leven!) en dit mijn leven weer kleur en inhoud heeft gegeven en ik weer vrijwilligerswerk doe, zal iedereen begrijpen dat ik mede daarom een hele andere kijk op mijn leven heb gekregen door mijn lieve vriendin Adriana uit Emmen, dankzij haar kan ik het leven weer aan en ziet onze toekomst er rooskleurig uit, we hebben samen weer plezier in ons leven gekregen, de liefde tussen ons heeft dit alles mogelijk gemaakt! 

GastenboekGASTENBOEK

Voor een ieder, die het leuk vindt om te laten weten wat hij of zij van mijn Web-Site vindt, heb ik nu ook een gastenboek.

Dit kan via Mijn Gastenboek bij Home.

Let wel, er is Censuurcontrole, als u dus merkt dat u iets niet kunt versturen, dan zult u uw commentaar moeten herzien!

We willen het tenslotte wel netjes houden op mijn Web-Site.

DISCLAIMER