We hebben 49 gasten en geen leden online

Mijn Jaaroverzicht van gelopen Kilometers, van 2010 - 2011.

In mijn omgeving heb ik zeer veel weggetjes, zandpaden en fietspaden bewandeld in al die jaren. Je leert op deze manier veel over je leefomgeving en je komt te weten, wat de snelste route is, om ergens naar toe te kunnen gaan. Ook prent ik voor mezelf geregeld afkortingen in mijn geheugen, om ergens nog sneller te kunnen zijn.
Dit kan helaas niet overal, maar elke keer, als het wel kan, is het best een handig systeem! 
Er zijn verschillende mooie plekjes in de buurt, als je ze maar weet te vinden en hoe je er eventueel kunt komen.

vistrap lieverenMijn mooiste plek is toch wel de vistrap in het Lieverse Diep nabij het Sterrenbos in Roden.
Zodra de tijd rijp is en de vissen inderdaad via die vistrap naar boven proberen te komen, is dit verschijnsel een geweldig mooi gezicht. Je kijkt je ogen uit, hoe met name de zalmen soms recht omhoog springen, om tegen de vistrap op te zwemmen. Ik kan er echt wel uren naar kijken zonder er genoeg van te krijgen. Gewoon prachtig!

Ik heb een jaaroverzicht bijgehouden en vastgelegd, zonder te weten, dat ik dit ooit nog eens zou gaan gebruiken. Deze informatie komt me nu mooi van pas op mijn Web-Site, zodat u, als geïnteresseerde bezoeker in elk geval een overzicht krijgt van het aantal kilometers, dat ik heb gelopen, over een geheel jaar gerekend, zie voor meer details op Bijzonderheden, Info jaaroverzicht kilometers en daarna Jaaroverzicht kilometers en verwonder u net als ik toen deed!
Heel veel mensen hebben mij zo vaak gevraagd over het aantal kilometers wat ik zo per dag gelopen heb, op een gegeven moment dacht ik van: Waarom niet, het is maar een kleine moeite om dit elke dag, of elke week op te gaan schrijven.
Zo gezegd, zo gedaan en dit heb ik een jaar vol gehouden, erg veel mensen wisten op een bepaald moment dat ik altijd met een stappenteller aan het rondwandelen was en vroegen me vaak van: Hoeveel kilometer heb je nu alweer gelopen Johannes?
En dan keek ik eventjes op de stappenteller en noemde het getal op wat de stappenteller op dat moment aan gaf.
Wat ik uiteraard niet van te voren kon weten, is het feit, dat dit jaar nogal turbulent voor mij is verlopen, omdat ik toen te maken kreeg met veel opvallende gebeurtenissen, o.a.: Mijn filmopnames en uitzending voor de TV van het programma Man Bijt Hond, vervolgens de gebeurtenissen die gingen over de uitzending voor de Radio en de TV van RTV Drenthe, die van OOGTV uit Groningen en tenslotte die van Radio en TV bij het zomerprogramma RTV Drenthe's Trektocht van 4 en 5 juli 2011. 
Alle momenten hiervan kunt u ook op het overzicht van mijn gelopen kilometers terug vinden, ik heb dat daar duidelijk aangegeven, zonder te weten dat ik dit voor de toekomst had gedaan.

hunebedjaaroverzicht gelopen km

Ik heb al vele jaren in de omgeving van Peize rond gelopen en beslist wel veel gezien en meegemaakt, vind ik zelf. Want het rondzwerven zit mij best wel in het bloed!
Dit is iets, wat ik alleen maar heb kunnen doen door heel veel kracht, energie aan te wenden en soms bloed, zweet en letterlijk veel tranen te vergieten (denk dus maar eens aan het stuifzand, dat bij het wandelen soms in mijn ogen waaide), maar het was het mij allemaal meer dan waard.
Als u 40 jaar geleden tegen mij gezegd zou hebben en dat ook nog eens herhaald zou hebben voor de duidelijkheid, dat ik na mijn 50-ste jaar elke dag tientallen kilometers zou lopen en dit elke dag, elke week, elke maand en elk jaar zou volhouden, dan had ik toen vrijwel zeker gezegd: 

Dat kan niet, ik zou dat nooit kunnen, het is idioot, dat je op zo'n idee gekomen bent. 

In mijn jeugd was ik namelijk bijna niet vooruit te branden en die levenshouding was volledig het tegenovergestelde van de hoeveelheid lichaamsbeweging, die ik nu dagelijks als prestatie kan laten zien.
Het was dus toen voor mij volledig ondenkbaar, dat ik later ooit zo iets zou kunnen gaan doen.
Maar ik doe het dus toch mooi maar wel!
Maar, omdat ik nu in Steenbergen woon, heb ik nog veel meer kansen, om leuke plekjes te ontdekken, met name in deze omgeving, want ik kan hier elke kant op en er is hier onnoemelijk veel bos te belopen via de wandel- en fietspaden richting Norg, Een, Langelo, Roderesch, Zevenhuizen, Jonkersvaart, De Wilp, Marum, Bakkeveen, Veenhuizen en ga zo maar door.

Er is hier in mijn omgeving nog genoeg uit te vinden en de kans, dat men mij ergens in een van de genoemde plaatsen ziet lopen, is nog levensgroot aanwezig. Er is hier immers immens veel bos rondom Steenbergen aan te treffen, dus ik kan mijn Kilometertjes vlot vol krijgen.

Het is uit de aard der zaak wel zo, dat U mij daar niet zo vaak zult zien lopen, laat staan met mij een praatje te maken, als toen ik vroeger op de asfalt- wegen mijn rondjes deed.Info jaaroverzicht banner

DISCLAIMER