We hebben 20 gasten en geen leden online

Het Jaaroverzicht van mijn gelopen kilometers van 2010 - 2011.

Ik werd de laatste jaren geregeld gevraagd over hoeveel kilometers ik in één jaar had gelopen, mijn standaard antwoord was dan meestal: “Ik loop ongeveer 150 Kilometer per week en als je dit dus met 52 vermenigvuldigd dan kom je uit op ongeveer 7800 Km, maar er zijn natuurlijk ook weken dat dit veel meer is omdat het bijvoorbeeld prachtig zomers weer was en je dan natuurlijk veel verder per dag loopt dan wat je normaal gesproken per dag als doorsnee zou lopen, in plaats van ±25 Km per dag dan 40 Km, 50 Km, 60 Km of nog meer, het is maar net hoe vroeg ik dan uit huis weg ga en waar of ik dan naar toe zou willen lopen! ”.mijzelf dus

Ik heb dus in week 33 van het jaar 2010 enkele goede nauwkeurige stappentellers gekocht die goed in te stellen zijn en voor een hele week de afgelegde kilometers per dag kunnen vasthouden, zodat je aan het einde van de week op zondagmiddag na je laatste stappen deze standen op papier kunt gaan noteren. Zo krijg je vanzelf een idee wat je die week hebt gelopen.
Ik ben dus begonnen met het registreren van mijn stappentellerstanden in week 34 van het jaar 2010, elke week schreef ik dan op het einde van de zondagmiddag de weekstand weer op een velletje papier zodat je zo langzamerhand een lijst kreeg met de gelopen kilometers en je zo hier wat simpele berekeningen op kunt loslaten.

Op het moment dat ik dit intyp (het is nu 21 juli 2011, dus week 29) ben ik al boven die 7800 kilometer die ik als richtlijn voor mijzelf had bepaald op jaarbasis. Op het einde van week 28, dus afgelopen weekend op zondagavond 17 juli 2011, had ik alles opgeteld op mijn lijstje vanaf week 34 van het jaar 2010 tot en met week 28 van het jaar 2011 (dus 47 weken totaal) een totaalafstand gelopen van 8204,91 kilometer! Dit betekende rekenkundig gezien dat ik dus gemiddeld 174,57 kilometer per week had gelopen en dat was toch nog meer dan ik verwacht had, al waren het in het verleden alleen maar ruwe schattingen hierover, ik moet nu nog 4½ week dit lijstje gaan invullen en dan is het jaar van noteren voorbij en ik weet nu al dat ik ver boven die 7800 kilometer ga komen maar ik zal de 10.000 kilometer wel niet gaan halen!!!
Binnenkort zal ik mijn overzicht weer gaan actualiseren en dan zie ik wel hoeveel het gaat worden.

Het is vandaag maandag 22 Augustus 2011 en de kilometers over een jaar zijn nu vastgelegd. In totaal heb ik in de voornoemde periode maar liefst 9179,70 kilometers gelopen en zo een gemiddelde per week van 176,53 kilometer gehaald. Alle lof voor mijzelf, dit had ik niet verwacht dat het zo’n afstand zou gaan worden.

Nu heb ik het op schrift vastgelegd en kan ik dit aan mensen laten zien die dit graag willen weten, vandaar dat ik er ook een digitale uitvoering van heb gemaakt om zo op mijn Web-Site te plaatsen, zo kan iedereen dit overzicht gaan bewonderen.
stappenteller met radioToch zijn er bezoekers onder u die mijn stappenteller (met ingebouwde FM-radio) wel eens hebben gezien met een bepaalde stand erop, er waren onder u enkelen die dit hadden genoteerd, sommige daarvan kom ik nog wel eens tegen en men heeft het dan over deze specifieke stand van die dag, men verteld mij dan dat die specifieke stand inderdaad correct op mijn overzicht is vermeld.
Waarom zou ik er meer van maken, dan ik echt gelopen had?
Ik heb een hekel aan liegen, vertel altijd de waarheid zeiden mijn beide ouders altijd in mijn jeugd, ik zou niet anders kunnen! Mensen die mij wat langer kennen weten dat ik in alles open en eerlijk ben, ik heb geen geheimen, voor niemand niet, ach eentje dan, mijn pincode!

Hoelang ik nog deze afstanden elke dag nog mag gaan afleggen en dit nog steeds kan vol gaan houden dat zal alleen de toekomst moeten gaan uitwijzen, maar ik hoop voor mijzelf natuurlijk dat ik dit lopen nog vele jaren in een goede gezondheid mag blijven en kunnen doen.
Een ding is wel zeker, er zijn ontzettend veel mensen die vinden dat mijn manier van in beweging zijn toch wel de beste manier is om zo toch gezond te blijven.
Ikzelf ben van mening, dat als ik in April 1989 niet het besluit had genomen om iets aan mijn grote gewicht en aan mijn slechte conditie iets te gaan doen, ik nu dus heden ten dage vrijwel zeker niet meer onder de levende mensen meer aanwezig zou zijn.

Zo zie je maar wat je kunt bereiken met zelfdiscipline, wilskracht, doorzettingsvermogen en kunnen afzien!

mijn gelopen km over een jaar blad 1

mijn gelopen km over een jaar blad 2

De letters A, B, C, D, E en F in de kolommen betreffen mijn opnames en uitzendingen van:
Man Bijt Hond, RTV Drenthe, OOGTV Groningen en RTV Drenthe Trektocht.
Voor al deze diverse uitzendingen kunt u terecht bij Gebeurtenissen .
DISCLAIMER