We hebben 51 gasten en geen leden online

Mensen wijs, dit kleine stukje wijsheid heb ik op 28 september 2012 van een dame op leeftijd mogen horen, ze had mij uitgenodigd voor een kleine visite in haar woning te Roden.
Ze woont vlakbij de grote parkeerplaats achter de Jumbo, Hema, Lidl en al die andere zaken, die aan deze parkeerplaats liggen.
Ze had mij al zo vaak zien lopen en was elke keer weer voornemens, om mij aan te spreken, maar het is er dus altijd bij gebleven, tot die bewuste middag in september van 2012.
We kwamen elkaar bij de Lidl toevallig tegen, ze vroeg toen aan mij, of ik eventjes mee wilde komen naar haar woning, ik stemde toe en dacht dus een heel eind te moeten lopen, de dame in kwestie was op haar fiets.
Dit bleek meer dan mee te vallen, na amper een minuut, waren we al bij haar huis aangekomen, we zijn samen naar binnen gegaan, hebben heel veel gepraat over mijn wandelingen en al, wat daar om heen te vertellen viel. 

Deze dame bleek muziekles te geven, op piano's, ze deed dat op dat moment nog steeds.
Het was erg gezellig, haar zoon was op dat moment ook thuis, wat later op de middag kwam haar man ook thuis, daar heb ik ook nog een goed gesprek mee gehad.
Op een gegeven ogenblik sprak de dame voor mij een wijsheid uit, die ze altijd plachte te gebruiken op de daarvoor geldende momenten, die ze hier voor in aanmerking liet komen.

Ze zei dus: “Ach waren alle mensen wijs, en deden daarbij wel, de wereld zou zijn een paradijs, en nu is het vaak een hel”.

Ik vond dat zo’n treffende zin dat ik haar vroeg of ik dit mocht opschrijven, dit stukje wijsheid, natuurlijk mocht ik dat doen, daar was niets op tegen, integendeel, ze vond het leuk, dat ik hier om vroeg!
Ik had haar toegezegd hier een leuk iets van te maken en dat later bij haar in de brievenbus te werpen of aan een gezinslid te overhandigen.
Een dag later heb ik derhalve de onderstaande afbeelding bij de deur afgegeven aan een gezinslid, wie, dat kan ik me zo niet meer herinneren, maar dat is ook van ondergeschikt belang, het was door mij afgegeven, zoals ik haar beloofd had!
 

mensen wijs

 Heel af en toe kom ik vlak voor hun deur langs en als er dan toevallig iemand thuis is, dan zwaai ik altijd eventjes, dit wordt altijd beantwoord!

Zo zie je maar weer, waar zo’n klein stukje wijsheid toe leiden kan.
DISCLAIMER