We hebben 21 gasten en geen leden online

Ik kwam onlangs in mijn documenten- archief een stukje nostalgie tegen uit 1989.
Ik heb het in de voorliggende periode feitelijk nooit meer onder de ogen gehad.
Het bestaan er van, was ook min of meer uit mijn geheugen gewist.
Ik was in die tijd druk doende met het besturingssysteem Ms-Dos, met name maakte ik vooral gebruik van het opmaak- programma News-Master wat hieronder draaien deed.
Dit pakket in totaal was voor die tijd heel fijn om mee te werken en ik heb daarmee ook allerlei dingen tot stand kunnen brengen voor diverse opdrachtgevers.
Helaas is al het andere archiefmateriaal, dat ik maakte via de News-Master-software verdwenen, doordat ik het in de loop der jaren stukje bij beetje ben kwijt geraakt!
Sommigen onder U zullen zich vast nog wel enkele voorbeelden daarvan kunnen herinneren, want men wist toen al, dat ik zulk werk goed onder de knie had en dat ik daarom dikwijls nieuwe opdrachten kreeg en die ook naar behoren uitvoerde.
Gevoelig momentDat ik juist dit stukje nostalgie terug mocht vinden, is wel een extra prettige bijkomstigheid, want in dat betreffende jaar 1989 woonden mijn ouders een paar straten verderop bij mij vandaan in Peize en kwam ik geregeld nog bij hun over de vloer.
Ook hun beide kleinkinderen waren daar geregeld te vinden bij Opa en Oma. Ze mochten in die tijd daar graag heen gaan.
Omdat ik een gevoelsmens ben, herbeleefde ik vanmorgen weer de herinnering aan het werkstuk, dat ik toen met die ingenieuze News-Master-software gemaakt had voor mijn beide ouders, om zo toch aan hun te laten weten, dat ik zo mijn eigen manier had, om hun te bedanken voor het feit, dat zij mij het levenslicht hadden laten zien, door mij op de wereld te zetten.
Het staat mij nog helder voor de geest, hoe dat werk gegaan was. Toen ik dit voor hen maakte, is dat wel onder dikke tranen gebeurd. Ik had als hun kind toch wel gevoelens van liefde voor hen, zult u begrijpen.
Ook nu ik dit teruglees, heb ik, ondanks alles, wat er daarna met mij is gebeurd, mijn zakdoek meer dan nodig.

Lieve Ouders 1989

Ondanks het gegeven, dat ik toen slechts in het bezit was van een matrixprinter met een 24-naalds printkop, is het bovenstaande toch vlijmscherp op het papier geprint, gerekend naar de mogelijkheden van die tijd. Ik heb dit velletje papier derhalve zeer kort geleden onder mijn scanner gelegd en ingescand, zodat ik het op deze manier toch op mijn Web-Site heb kunnen plaatsen. Mijn vader leeft helaas niet meer, mijn moeder is inmiddels al 75 jaar geworden en ik kom nog geregeld bij haar thuis. Omdat ze er gelukkig nog is, zelfs in redelijke gezondheid.

U ziet zo ook eens, wat een klein stukje nostalgie uit 1989 bij de mens, bij mij dus, teweeg kan brengen!

Johannes Luders, 20 Januari 2013

DISCLAIMER