We hebben 54 gasten en geen leden online

Omdat ik hier in deze mooie omgeving veel tijd heb,
om over dingen na te denken, worden zo onderstaande
teksten, die ook nog waar gebeurd zijn, geboren:
Waarheidbedenkelijk

Het bovenstaande bevat een indruk van mijn gevoelens, die ik zo onder woorden probeer te brengen, dat een ieder door begint te krijgen, hoe het met mijn innerlijke gesteld is. 
Ik heb de laatste jaren erg veel moeten inleveren en ben daardoor onnoemelijk veel waardevolle aspecten in mijn gevoelsleven kwijt geraakt. Ik ging daardoor anders denken over de manier, waarop ik met dingen om zou moeten gaan, op een wijze, die ik zo graag wel wou en niet kon.
Dank zij enkele goede vriendinnen, die ik heb mogen ontmoeten, weet ik nu veel meer over mijzelf en kan ik eindelijk dingen benoemen, die ik vroeger alleen onbewust wist. Het was een feit, dat ik wel iets van positieve gevoelens in me had, maar het nooit duidelijk kon vaststellen en uitleggen, of dit nou echt wel iets van mijzelf was. 
Ik heb mij hier in Steenbergen een heel stuk verder terug gevonden met behulp van deze twee vriendinnen en ik ben ze daar heel dankbaar voor.

Ik heb nieuwe dingen ontdekt hier in de stilte van de natuur, die ik een half jaar geleden niet voor mogelijk zou hebben gehouden, zoals het geloven in iets, waarvan je eigenlijk niet precies weet, wat je er mee zou kunnen uitrichten. Ik ben met geen enkele godsdienst opgegroeid. Toch heb ik altijd het gevoel gehad, dat er meer is tussen Hemel en Aarde, dan wij mensen kunnen bevatten. Ik wist zeker, dat er inderdaad wel iets was en is, alleen op welke concrete manier ik dit in mijn leventje zou kunnen toepassen, dat was lange tijd de ham- vraag.

overpeinzingen Enkele maanden geleden kreeg ik van iemand een spiksplinternieuwe Bijbel, hoewel ik hier niet eens om had gevraagd. In het begin bladerde ik er wat in rond, ik las zo af en toe een stukje, maar daar stopte ik al snel mee, want ik vond, dat ik eigenlijk eerst de hele Bijbel gelezen moest hebben, om dan pas het verband en de verhaallijn te kunnen begrijpen en te kunnen volgen, zoals die wezenlijk tot ons doordringt. De Bijbel bleef dus liggen, waar hij lag, in de kast!
Een dag of wat geleden begon echter een oudere dame met mij over de Bijbel te praten, omdat ze aan mij had gevraagd of ik wel in het gezegende bezit was van een Bijbel.
Ze verzekerde mij, dat bij alle vragen van mij, die ik maar zou kunnen bedenken over mijn leven, ik de antwoorden beslist allemaal in de Bijbel terug zou kunnen vinden.
Ik was nogal sceptisch over deze stelling en dat kreeg ze wel door en ze zei dus tegen mij zoiets van: Maak voor jezelf maar een lijstje met vragen, die jou nu bezig houden wat betreft jouw leven en ga alle antwoorden op die vragen maar opzoeken in de Bijbel. Je zult op al jouw vragen in jouw lijstje een antwoord krijgen uit de Bijbel, als je eerst maar te weten komt, op welke plaatsen je deze antwoorden moet zoeken!

bijbel lezen

Ik heb toen afscheid genomen van deze dame op leeftijd en heb thuis voor de lol een lijstje gemaakt, waarvan ik dacht, dat het wel leuk zou zijn, om de antwoorden hiervan te weten te komen uit de Bijbel. Maar ja, ik vond wel, dat het erg moeilijk zou worden, om in een boek van ruim 1500 pagina's, nu liggend voor mij op de tafel, om daarin de juiste antwoorden op te zoeken, al is het dan ook 100x Het Boek van God! Ik wist immers totaal niet, wat de inhoud er van zou zijn en hoe alles is ingedeeld en op welke volgorde de dingen beschreven staan. Omdat ik een splinternieuwe Bijbel had gekregen, had ik de handicap, dat ik alle pagina's per twee achter elkaar los moest gaan maken. Dit, omdat de zijkant belegd is met doublé Goud. Dat het een en ander mij enkele uren tijd heeft gekost, kun je zeker wel raden? Wat een klus was me dat, zeg!

Ik heb iets merkwaardigs ontdekt tijdens het werk aan mijn eerste pagina's, die ik los had gemaakt. Ik werd duidelijk geleid door Hem via Zijn Machtige Onzichtbare Hand!! Ik wist dit eerst alleen nog niet uiteraard, maar gaandeweg kwam ik er achter, dat ik zo, verder bladerende, mijn antwoorden kon vinden. Dus elke keer, als er weer twee pagina's los waren gemaakt, dan liet ik mij leiden door Hem. Hij heeft mij zo door Dit Boek heen gegidst, door mij sommige pagina’s als het ware aandachtiger te laten lezen.
Te lezen, ja, zo noem ik het maar, want ik heb in ruim twee en een half uur tijd slechts op drie plaatsen in de Bijbel iets gevoeld, waardoor ik begreep, dat er een antwoord op die pagina’s moest staan. Dus ik heb daarom op deze drie plaatsen een stukje papier in de Bijbel gedaan en toen Het Boek gesloten. Toen ik die vastgeplakte bladen helemaal had los gekregen, heb ik op die plek bij die stukjes papier verder door gezocht.
Er waren dus drie pagina's, waar ik dus iets bij voelde, dat er een antwoord in zou staan, waarnaar ik op zoek was. Ik heb per blad mij opnieuw laten leiden door Hem, via Zijn Hand. Die mijn hand als het ware vast hield. Bij die tekst, waar mijn vinger was blijven stilstaan, daar heb ik de inhoud er van opgeschreven, dit zelfs tot 3x toe, alleen de volgorde van de antwoorden was anders, dan ik dacht daar te zullen vinden !

richting volgenHet 1e stukje wat ik had gevonden, hoorde toch ook op de 1e plaats te staan voor mijn gevoel, het 2e stukje was niet op die plaats, waar het thuis zou moeten horen: het 3e stukje kwam dus op de 2e plaats en ten slotte kwam het 2e stukje op de 3e plaats.
Nadat ik alles nauwkeurig had gelezen en op papier had gezet, kon ik hieronder het eindresultaat van de antwoorden op mijn vragen, die op mijn lijstje stonden laten volgen! Dit waren exact de antwoorden die ik voor mijzelf in gedachten had te zullen aantreffen, dit was weliswaar een onvoorstelbare aangelegenheid, maar ik kon niet anders dan het wel te geloven!
vriendschap uit de bijbelblij om te lezen

Als je dit zo hebt gevonden, terwijl je totaal niet weet, hoe je de Bijbel moet gaan lezen en waar of je dingen kunt vinden, dan kan ik maar een ding constateren, wat mijn lieve vriendin Anna in de astrologie al had uitgevonden in haar boeken: Ik ben dus in staat om dat Heilige Boek te lezen met behulp van Iemand, die je normaal gesproken nooit tegenkomt, God dus!
Er is geen enkele andere logische verklaring voor. Hij heeft mij een manier gegeven, om de juiste antwoorden te vinden.
Dit wilde ik zelf niet geloven en heb later op precies dezelfde manier geprobeerd een antwoord te vinden op een ander handjevol vragen, van dat moment. Je raadt het al, na weer twee en een half uur had ik relevante antwoorden!
Er is wel degelijk meer dan wij mensen tussen Hemel en Aarde kunnen bevatten! Deze Bijbel heeft nu dus voor mij een hele andere betekenis gekregen, als waar hij eigenlijk voor bedoeld was. Ik lees hem dus niet zoals iedereen, dat in bepaalde gevallen wel eens doet: Ik gebruik hem volgens Zijn methode, maar doe dat alleen voor mijzelf, dat is mij eerst genoeg.
Ik probeer nu meer informatie over en rondom de Bijbel te vinden, om zo toch iets meer met deze materie te kunnen doen! Er was iemand, die toen geregeld bij me kwam, om mij het een en ander uit te leggen over, hoe bepaalde Bijbelteksten opgevat dienden te worden. Tevens werden er sommige levensbeschouwelijke vraagstukken samen doorgenomen. Er werdt flink wat documentatie materiaal aangesleept ter ondersteuning van het een en ander. Ik heb hier ruim voldoende aan gehad om mijn eigen interpretatie hier aan te kunnen geven.
houden vanMensen, die mij wat langer kennen en mij hierover horen spreken hebben zo hun bedenkingen. Weer andere mensen zijn ervan overtuigd, dat ik de goede richting van Het Levenspad aan het volgen ben.
Nog weer andere mensen twijfelen nu aan de juistheid van mijn eventueel te nemen besluiten omtrent mijn toekomst.
Ikzelf weet door bovengenoemde opgedane ervaringen, dat de Here God voor mij mijn Levenspad al had uitgestippeld, al voor, ik hier ook maar enig besef van had gehad.
Mijn ingeslagen weg vanaf mijn scheiding, heeft mij een volledig ander leven bezorgd. Ik krijg nu steeds meer mensen om mij heen, die van mijn omslag weten, de meeste mensen van die groep steunen mij in mijn besluit, om op mijn manier gelovig te worden.

Dat ik hierdoor tijdelijk enkele nieuwe vriendinnen heb mogen krijgen, dat had ik voor mijn scheiding nooit durven dromen! Mensen, die mij beter kennen en met mij omgaan, weten, dat ik één speciaal iemand heb mogen ontmoeten in het verleden en ze is mijn lieve grote vriendin, waar ik ontzettend veel van heb gehouden en erg verliefd op was geworden.
Zij was mijn steun en toeverlaat, toen ik het erg zwaar had, voordat ik ging verhuizen en er van mijn scheiding nog geen sprake was.
Toen betekende ze alles voor mij, ik ben haar nog steeds dankbaar omdat ze mij heeft opgevangen in het verleden, toen ik in grote paniek verkeerde. zoenenDat heet voor mij pas medemenselijkheid en daarom draag ik haar nog steeds een warm hart toe, ze verdiende het gewoon. 
Mensen, die mij kennen, weten maar al te goed, welke persoon ik bedoel en hoeveel ze voor mij betekende!
Ik ben nog steeds ontzettend blij dat ik mijn lieve vriendin mocht blijven helpen! Wij zijn goede vrienden geworden, helaas voor mij ziet ze niets in een relatie.
Ze is zelf dus ook nog steeds zoekende naar de ware.

Mijn Levenspad is er nu een geworden in het gezelschap van Jezus, ik probeer op mijn manier hier gehoor aan te geven.

Ik heb nu, sinds 13 juni 2014, eindelijk een levensgezellin gevonden om samen mee oud te gaan worden, ik ben dus voorzien, ze heet Adriana en we zijn erg op elkaar gesteld, liefde op het eerste gezicht is hier zeker van toepassing, kijkt u voor meer informatie bij Bijzonderheden en dan De grote liefde van mijn leven!.

Ik heb een hele andere filosofie over Het Leven enz.., kortom, deze Johannes Luders is een volledig omgeturnd individu geworden, als men het vergelijkt met eind 2011. 

Ik voel mij als mens herboren!

Vriendschap uit de Bijbel

Jullie begrijpen wellicht, dat ik vanaf nu heel anders tegen het leven aan zal gaan kijken!
Ik zie mij nu echt op een hele andere manier naar mijzelf kijken, want ik heb Hem gevonden!

DISCLAIMER