We hebben 33 gasten en geen leden online

valentijn-beertjes

14 Februari 2014, het is vandaag Valentijnsdag…2014-02-14 - Gladheid!

Maar niet alleen dat, het heeft hier vannacht op de Camping gevroren, niet veel, maar toch - 3,7 °Celsius, dat is wel genoeg kou, om een klein laagje ijsafzetting op de asfaltwegen rondom de Camping te kunnen achterlaten.

Er is hier achter aan de Middendrift een tamelijk langgerekte plas water, met aan de kant van de Middendrift over de volle lengte een klein breed uitgemeten stukje bos, maar wel genoeg, om een schaduw te werpen op het asfalt van deze Middendrift. ’s Morgens vroeg als de zon op gaat komen, dan is er alleen maar die schaduw, die zelfs tot ver in de middag aanwezig blijft.

Op zich is dat geen probleem, maar de Middendrift leent zich blijkbaar goed voor het benutten van een aantal automobilisten als een stukje racecircuit. Ik heb dat regelmatig in negatieve zin moeten ervaren [modderspetters], als ik aan deze kant van de Middendrift liep. Maar ook vaak genoeg, als ik mijn boodschappen op de fiets moest halen en uiteraard ook weer terug moest brengen en langs deze Middendrift mijn weg moest vervolgen.

Maar op zo’n morgen als vandaag waren er toch weer mensen, die zich verkeken hadden op de gesteldheid van het asfalt ter plekke. Men kan dan beter niet nu dit stuk weg als een racecircuit gaan gebruiken: De gladheid is erg verraderlijk door de rij bomen aan deze Middendrift.

Helaas is het vanmorgen blijkbaar toch mis gegaan, ik weet niet exact, hoe en wat er is gebeurd, maar wat ik wel weet, is dat er niet meer dan twee auto’s bij dit ongeval waren betrokken, er is gelukkig geen persoonlijk letsel bij ontstaan.
2014-02-14 Gladheid! 08-50-20

Toen ik die kant op fietste, zag ik al in de verte de zwaailampen van de sleepwagen en van de politie, iets verderop, dus pakte ik terstond mijn foto- cameraatje en begon ik met foto’s te knippen, al naar gelang ik dichter bij de ongevalplaats terecht kwam.

Er was duidelijk te zien, dat het een en ander wel degelijk de invloed was van gladheid, hoewel de precieze oorzaak van dit ongeval altijd voor mij een raadsel zal blijven. Dat is niet zo erg, is ook niet belangrijk voor mij.

Waar het om gaat is, dat dit toch maar wel weer op mijn pad mocht komen. Ik kwam dus steeds dichter bij de sleepwagen te staan, die net op dat moment de eerste auto uit het weiland aan het omhoog sjorren was met een lier.

De andere auto stond voor mij aan de rechterkant van de weg, deze was links aan de voorkant redelijk beschadigd, men heeft dus niet al te hard gereden, gelukkig maar, want dan kan de schade vele malen groter zijn en zou je gemakkelijk lichamelijk letsel kunnen oplopen.

Gelukkig voor de beide automobilisten was er alleen maar blikschade aan hun voertuigen, dit gaat helaas wel weer geld kosten, de garages in onze omgeving krijgen dus vanzelf weer wat te doen op deze manier.

Toen ik de ongevalplaats langzaam voorbij fietste, stond er een politie auto dwars over de weg heen, om zo de ongevalplaats af te schermen voor het naderende verkeer.
2014-02-14 Gladheid! 08-51-14

Eenmaal vlakbij deze politie auto gekomen, stond er een mannelijke agent de boel in de gaten te houden. Ik ben op deze agent afgestapt uit nieuwsgierigheid: je ziet dit nu eenmaal niet elke dag op je pad verschijnen.

Maar voordat ik ook eigenlijk maar een paar vragen had willen stellen, vroeg deze man aan mij, of ik die bekende wandelaar tussen Peize en Groningen, maar ook tussen Peize en Roden was, want hij meende mij te herkennen blijkbaar.

Daar kon ik natuurlijk alleen maar bevestigend op antwoorden, deze agent vervolgde zijn verhaal, door te zeggen, dat hij mij nagenoeg in het verleden dagelijks heeft zien lopen rondom Peize, Roden en Groningen en door nagenoeg alle Noordenveldse gemeenten.

Hij vertelde mij, dat hij altijd met erg veel respect voor mij, altijd vol bewondering mij had nageoogd, op de momenten, dat hij mij tijdens zijn diensturen ergens zag lopen. Hij zelf woonde al heel lang in Eelde en ook daar had hij mij ook vaak genoeg zien lopen.

Nu komt het wrange van dit ongeval, rechts daar ziet u een witte tractor aan komen rijden, met daar achterop een strooi-installatie gemonteerd. Jammer voor de beide uitgegleden automobilisten, is het voor hun helaas te laat geweest vanmorgen, wel bizar, als je deze tractor dan gewoon aan ziet komen rijden…
2014-02-14 Gladheid! 08-53-22

Hij was op zijn beurt nieuwsgierig naar waar ik nu woonde, ik heb hem verteld over de Camping, deze plaats was hem niet onbekend, ook ik zie zo af en toe zijn collega’s hier op het terrein verschijnen, ze doen hun werk gewoon, zo zie ik het!

Toen ben ik weer op mijn fiets gestapt en ben naar Nieuw Roden toe gefietst, ik moest mijn boodschappen tenslotte voor het weekend in huis zien te krijgen.

Ruim een uur later kwam ik weer aan de ongevalplaats voorbij gefietst, er waren alleen nog maar de sporen in het zand van het weiland terug te vinden, ook aan de andere kant van de weg was toch nog duidelijk te zien, dat er iets in het gras had vastgezeten met een diep spoor hierin.

Er waren helemaal geen remsporen te vinden, dus diegenen, die dit is overkomen, waren blijkbaar toch voorzichtig genoeg geweest, maar ja, gladheid is altijd erg verraderlijk!

Ik had dit verhaal dus al op mijn Web-Site geplaatst vandaag en had René Douwes van ditisroden.nl met een e-mailtje hiervan op de hoogte gesteld. Dat duurde niet lang of hij belde mij op, dit verhaal was perfect, hij had hier wel oren naar, dus ik zei tegen hem dat hij de foto's wel van Mijn Foto Galerij kon bekijken en kopieëren voor gebruik op hun Web-Site.

Dat was natuurlijk niet tegen dovemansoren gezegd, het was eventjes wachten voor een paar dagen, maar nu, op de 17e februari 2014, stond het artikeltje met wat meer gegevens op hun Web-Site. Ik heb hier vanzelfsprekend een printscreentje van gemaakt, het is tenslotte wel mijn verhaal!

En zo had ik voor de vierde keer ditisroden.nl voorzien van een gebeurtenis, onder mijn pseudoniem Johannes de Loper...

2014-02-17 - Gladheid ditisroden.nl

Natuurlijk staan deze foto's in Mijn Foto Galerij, met als Categorienaam:Gladheid! 14-02-2014, er zijn in totaal 20 foto's door mij gemaakt.

Ik had in elk geval ongeschonden mijn boodschappen weer thuis!

DISCLAIMER