We hebben 49 gasten en geen leden online

Afvoeren boomstammenAls ik al een paar weken lang de geluiden heb gehoord van de machines, die hier vlakbij de Camping hun werkzaamheden uitvoeren, dan weet ik echt wel precies, welke geluiden er bij welke machine horen.

De boomzaagmachine (Harvester), waar Albert de machinist van is, maakt hele andere geluiden dan de Forwarder, waar Johan de machinist van is, je haalt ze echt niet door elkaar na zoveel dagen deze geluiden te hebben aangehoord.

Maar vanmorgen was het anders, een stuk stiller dan wij hier gewend waren, maar toch ergens in de verte hoorde ik wel geregeld harde klapgeluiden, deze kwamen mij dus niet bekend voor.

2013-10-24 VrachtwagenIk had al een vermoeden, wat dit moest betekenen: De boomstammen zouden wel eens opgehaald kunnen worden, dacht ik bij mijzelf, dus heb ik mijn foto- cameraatje gepakt en ben de richting opgegaan, waar die harde klapgeluiden vandaan kwamen.

Na enige tijd zag ik Johan met zijn Forwarder stilstaan, het was na 9 uur, dus schafttijd voor deze machinist, deze onderbreking is tenslotte heel zinvol, de inwendige mens moet nu eenmaal verzorgd blijven.

Ik zag ietsjes verderop een behoorlijk grote vrachtwagen staan, met daar achter een dito- flinke aanhanger- trailer. Daar tussenin was iemand bezig met het laden van de boomstammen op beide laadvloeren, dit met behulp van een speciale kraan, die aan de vrachtwagen toebehoorde.

2013-10-24 Afvoeren 01Ik vroeg dus aan Johan, wie die chauffeur was, deze man bleek Klaas Jan als naam te hebben, maar omdat hij nog driftig aan het laden was, wilde ik deze man niet storen met deze simpele vraag, hij had het druk genoeg met het beladen van zijn vrachtwagencombinatie.

Toen kreeg ik door, waar dus die harde klappen vandaan kwamen, Klaas Jan had, net zoals Albert en Johan, ook de handigheid in zijn vingers, om de opgepakte stammen met een stevige klap tegen de zijkant van de opgestapelde stammen aan te manoeuvreren, zodat de stapel een gelijke lengte zou hebben en dit vergemakkelijkte het hem, om de stapels netjes op de laadvloeren te kunnen plaatsen.

Maar nog hardere klappen hoorde ik, als Klaas Jan de metalen grijper gebruikte, om de stammen ietwat aan te drukken op de stapel, waar hij mee bezig was, om op die manier er van verzekerd te zijn, dat de stapel onderweg niet verder in elkaar zou zakken, want dit kan gevaar opleveren voor het overige verkeer.

2013-10-24 Afvoeren 02Op een gegeven moment was Klaas Jan klaar en was de vrachtwagencombinatie volledig gevuld met allemaal netjes opgestapelde boomstammen, die het product van Albert zijn zaagwerk en Johan zijn stapelwerk waren geweest. Ze konden worden afgevoerd, maar dit uiteraard niet zonder deze stapels vast te sjorren met spanbanden, want anders bestond nog het gevaar, dat er stammen van de laadvloer af zouden vallen.

Klaas Jan had mij wel gezien en vroeg zich natuurlijk af, wie die meneer, in zijn witte jas, met dat foto- cameraatje in zijn hand, wel zou zijn. Ik stelde mij voor en hij vroeg zich terecht af, wat de bedoeling was van mijn aanwezigheid. Ik heb het hem toen verteld over mijn bezoek aan de vorige twee collega’s, die ik eerder ook had aangesproken over hun werkzaamheden.

Ik noemde hun beider namen en zei in een zin door, dat ik wist, dat hij Klaas Jan heette, waarop hij natuurlijk verwonderd reageerde met: Hoe weet u mijn naam? Maar direct daar achteraan realiseerde hij zich, dat ik met zijn collega Johan in zijn Forwarder over hem had gesproken.

2013-10-24 Afvoeren 03Toen vertelde ik hem, dat dit artikel, vandaag al op mijn Web-Site zou staan, inclusief de foto’s, die ik had gemaakt. Het filmmateriaal werd inmiddels door mij verwerkt tot een bruikbare film, dit is dus ook al geupload naar Youtube, de link om dit te kunnen bekijken staat hier achter (klikt u maar ).

Natuurlijk vroeg hij om mijn Web-Site naam, zodat hij vanavond thuis al dit moois zou kunnen aanschouwen, wat ik van mijn verzamelde informatie had gemaakt op mijn Web-Site, dus zei hij direct daarna, dat ik mijn gang wel kon gaan, met het maken van het filmpje voor mijn Web-Site.

Dat heb ik dus ook gedaan en het filmpje staat er inderdaad al op, ik had 4 verschillende stukjes film opgenomen, ik heb ze allemaal bewerkt met Moviemaker en er 1 filmpje van gemaakt.

2013-10-24 Bedrijfsauto01Er lagen van de vorige keer al behoorlijke stapels hout, die door Johan met zijn Forwarder netjes waren opgestapeld. Klaas Jan zal nog wel enkele keren terug moeten komen, om weer nieuwe vrachten op te gaan halen. Het is een behoorlijk eind rijden met de volgeladen vrachtwagencombinatie, de stammen namelijk worden helemaal naar Duitsland gebracht, meer hebben ze mij niet verteld.

Ik wilde nog een fotootje maken van de bedrijfswagen en vroeg dus, tijdens Johan zijn rustpauze, of ik die auto ergens kon vinden of binnenkort weer hier in de buurt kon zien, Johan dacht het niet, dat dit misschien nog weer zou gaan gebeuren.

Het gaf ook niets, het was puur om mijn verhaal compleet te kunnen maken.

Klaas Jan was inmiddels klaar met de spanbanden en begon weg te rijden met deze echt wel forse vrachtwagencombinatie. Johan was inmiddels de andere kant op gereden met zijn Forwarder, dus ik kon mijn weg ook vervolgen op mijn fiets.

2013-10-24 Bedrijfsauto02Ik wilde nog naar het Centrum van Roden in, wat boodschapjes gaan doen, ik geloof niet in het toeval, ik wilde nog graag die foto van de bedrijfswagen maken, maar het heeft wel zo moeten zijn, dat ik deze bedrijfsauto op ruim een kilometer afstand van de laadplaats van de stammen toch heb gevonden.

Jawel Johan, ik heb dus toch nog de foto kunnen maken, ondanks dat jij het vermoeden had, dat mij dit niet meer zou gaan lukken. Ik heb dus op mijn weg naar Roden het geluk aan mijn kant gehad, om toch deze auto te mogen zien, voor het maken van de afsluitende foto, voor mijn verhaal, van de afgezaagde boomstammen rondom de Camping, waar ik op verblijf.

Zo is mijn timing op de goede momenten dus echt geen toeval hoor, maar daar hebben de meesten onder u hoogstwaarschijnlijk geen boodschap aan, maar dat doet ook niet ter zake. Ik heb mijn verhaal nu compleet, daar is het mij dus om te doen, zodat u, mijn Web-Site- bezoek(st)ers, het complete verslag hiervan kunnen lezen.

Ook zijn er extra foto’s bij gemaakt, die kunt u vinden in Mijn Foto Galerij, bij de categorie Bosonderhoud op 04-10-2013, ze staan dus allemaal in één categorie bij elkaar!

DISCLAIMER