We hebben 60 gasten en geen leden online

Klik voor het filmpje van 5 minuten en 38 seconden!

Ergens was het wel te verwachten sinds de opknapbeurt van 22-06-2017, nu bijna een jaar geleden, dat er groot onderhoud gepleegd zou worden, vanwege het feit dat veel automobilisten er de gewoonte van hadden gemaakt om voor een deel over het fietspad te rijden als het wat modderig was op het pad zelf.

Dat hierdoor de kwaliteit van het fietspad achteruit zou gaan, dat boeide ze blijkbaar niet, als ze maar probleemloos over het pad konden rijden om daar te komen waar ze wilden zijn, ongeacht wat de gevolgen voor de toekomst ook moge zijn.

Dat er daardoor steeds meer zand op het opgeknapte fietspad werd gereden bleek als snel een feit te zijn, dat hierdoor op sommige plaatsen een dikke laag zand op het fietspad verzameld lag, en je er niet meer normaal met een brommer of fiets over het fietspad heen kon rijden, was dus na een paar maanden al weer het geval.

Fietspad 0001Al met al is er hierdoor besloten om dit probleem rigoureus aan te pakken en wel op dusdanige wijze dat de automobilist het wel uit zijn hoofd laat om op het fietspad te gaan rijden, men heeft een kleine goot naast het fietspad gemaakt waar je liever niet met je wielen van je auto in terecht wilt komen, want deze goot is redelijk diep zo’n 25 tot 30 centimeter en scheid het fietspad van het grote pad.

Een duidelijkere afscheiding kan men zich niet wensen, alle auto’s en ander groter verkeer moeten nu wel op het grotere pad blijven, ze hinderen nu ook niet meer de fietser en bromfietser op hun fietspad, wat mij dus ook al vaak genoeg is gebeurd, je moet van het fietspad af omdat ze al toeterend laten weten dat ze op jouw fietspad aan je voorbij willen rijden, dat is natuurlijk geen stijl gelijk, de automobilist moet van het fietspad afblijven, dit tegen beter weten in deden ze dit dus geregeld niet, vooral als het net geregend had, schandalig gewoon en dat voor diegene die een rijbewijs hadden gehaald, en daarom net die ene regel hebben vergeten om niet op een fietspad te rijden, zal wel het alom bekende gemakzucht zijn.

Fietspad 0002Maar nu is hun dat onmogelijk gemaakt, diegene die denkt het nog wel te kunnen doen, moet zich terdege bewust zijn van de schade die hij/zij nu kan oplopen als ze die goot willen oversteken, je komt er zonder hulp vast en zeker niet weer uit, het is maar dat je het weet.

Verleden week hebben ze het fietspad eerst met een soort kleine shovel het volledige fietspad schoon geschoven om zo alvast de voorbereidingen te treffen voor de nieuwe laag voor het fietspad zelf.

Ook hebben ze inmiddels het volledige pad van voor tot achter al helemaal gefreesd de laatste dagen en die kleine goot ook aangelegd, zodat in elk geval duidelijk word waar de scheiding ligt van het grotere pad en het fietspad.

Fietspad 0003En sinds vanmorgen, woensdag 6 juni 2018, zijn ze al druk doende met een hydraulische kraan, twee grote vrachtwagens en een kleine asfalteringsmachine om het fietspad over de volle breedte te voorzien van een speciale laag, die direct daarna met een kleine wals word dichtgereden en aangedrukt om zo een fraai egaal resultaat te verkrijgen van dit mooie besluit om het pad en fietspad zo een grote onderhoudsbeurt te geven.

Ik heb wat plaatjes geschoten van de situatie ter verduidelijking van mijn verhaal, ze staan in Mijn Foto Galerij bij Groot onderhoud fietspad 06-06-2018, ook heb ik een filmpje gemaakt over deze werkzaamheden, de link vind u bovenaan dit verhaal!

DISCLAIMER