We hebben 46 gasten en geen leden online

Koning Winter slaat toe!

Ik heb in het verleden wel wat vaker foto’s gemaakt van de eerste sneeuw hier in deze omgeving, meestal op de camping zelf, zodat u een indruk kreeg hoe het er hier op dat moment uit heeft gezien.

Toen ik zondagavond op het nieuws de voorspelling had gehoord dat er sneeuw verwacht zou worden, dacht ik dus dat het weer zo’n kwakkeldagje zou worden met hier en daar wat sneeuw, maar niets bleek ineens minder waar…

00 - Storify

Zoals te verwachten was is het openbare vervoer helemaal ontregeld door zulke weersinvloeden en daardoor hebben vele mensen hier het ongemak van moeten ondervinden zoals u hier boven hebt kunnen lezen.

01 - RTV Drenthe 10 december 2017

Het advies om de volgende morgen thuis te gaan werken was er niet voor niks, er was in heel Nederland ontzettend veel sneeuw gevallen, op die bewuste maandag was er werkelijk een dikke witte deken over Nederland uitgelegd.

Snelwegfoto

Het verkeer op de snelwegen heeft er danig last van door het moeilijke zicht, dus rijden met een gepaste snelheid is beslist geen overbodige luxe.

02 - Asser Courant 11 december 2017

Ze hadden het weer druk gehad, de mensen die voor ons de wegen proberen schoon te houden en daar waar mogelijk zout op de wegen te strooien, maar liefst 1200 mensen met 900 voertuigen hebben dit geprobeerd zo goed mogelijk op te lossen.

1200 mensen 900 wagens

Halverwege de maandag kreeg je dan dus zulke meldingen te zien.

03 - RTV Noord 11 december 2017 code oranje

Dit soort reacties spreken natuurlijk voor zichzelf, je kunt er zo weinig mee, het enige wat je hier mee bereikt is dat de mensen zijn gewaarschuwd voor de weersomstandigheden die op dat moment gelden en zichzelf moeten afvragen of ze wel op pad zouden willen gaan in deze barre omstandigheden.

Maar omdat het maar bleef sneeuwen in geheel Nederland, kon het natuurlijk niet uitblijven dat code oranje niet langer van toepassing was, het werd dus halverwege de maandag opgeschaald naar code rood, daar was ook alle aanleiding toe want het bleef maar sneeuwen!

04 - RTL Nieuws 11 december code rood

Al viel het hier in Drenthe eerst wel mee, als ik kijk naar wat er hier op de camping is gevallen, dat was die dag niet echt de moeite waard, maar een paar centimeter die middag, maar het ging steeds harder sneeuwen en langer achter elkaar, het waren van die sneeuwbuien hier, dus ontkwam Drenthe ook niet aan een code rood aankondiging.

05 - RTV Drenthe 11 december 2017 code rood

Er waren al vele ongevallen gebeurd, ook hier in Drenthe, dit was het gevolg van de vele sneeuw die is gevallen die dag, de melding dat als je er niet door hoeft, om dan maar beter in huis te blijven, die zal door velen zeker zijn opgevolgd, maar helaas voor diegene die bij zo’n ongeval was betrokken, de omstandigheid was er jammer genoeg naar.

Op de maandagnacht kwam de aankondiging dat code rood voor de sneeuwval was beëindigd, het sneeuwde maar weinig meer in Nederland.

06 - KNMI 11 december 2017

Ik had die maandagavond met mijn grote liefde Adriana uit Emmen via Skype al doorgenomen dat de kans fifty/fifty zou worden dat ze op de woensdag de 13e december deze kant zou gaan opkomen met het openbaar vervoer, dat was de planning op dat moment, maar dat was natuurlijk koffiedik kijken, het was nog niet te overzien of dit wel doorgang zou kunnen vinden, dus waren we beiden voorlopig in onzekerheid of ze die dag ook bij mij zou kunnen komen.Koud he

Maandagavond sneeuwde het hevig, het waren van die buien met grote vlokken, dus dacht ik voor mijzelf dat gaat dus mooi de verkeerde kant op, dat word een dik pak sneeuw, dan kan mijn grote liefde Adriana het wel vergeten woensdag, maar vanwege de temperatuur, die was net 1,2 C boven nul, kreeg ik toch wat hoop dat ze die dag wel zou kunnen komen, het was immers boven het vriespunt.

Die nacht verliep heel anders dan ik had verwacht, ’s avonds lag er een dik pak sneeuw rondom mijn chalet, voor ik op bed ben gegaan heb ik nog even met een duimstok de dikte van de laag sneeuw opgemeten, maar liefst 23 centimeter!

Ik was de ochtend daarop van plan om er wat mooie foto’s van te maken, want zo’n dikke laag zie je niet zo vaak, maar helaas voor mij heeft het die nacht geregend en het bleek dat er in de ochtendgloren niet veel meer van over te zijn, waar ik had gemeten was nog maar een paar centimeter over gebleven, jammer, ik had graag een partijtje foto’s willen maken van dit witte gebeuren.

07 - Neerslagkans in Drenthe

Maar op dit kaartje is duidelijk te zien dat er van de sneeuw niet veel meer over gaat blijven, het is immers boven nul en dat zal het woensdag ook worden, dat is natuurlijk goed nieuws voor ons tweetjes, want we willen maar wat graag bij elkaar zijn hier op de camping.

08 - RTV Drenthe Het weer

De vooruitzichten waren duidelijk genoeg, mijn grote liefde kon op de woensdag vrijwel zeker deze kant opkomen omdat dan de sneeuw vrijwel zeker is verdwenen door die regen die ze hadden voorspeld.

En zo zie je maar weer hoe snel het weer hier in Nederland kan veranderen,
zo heb je ineens dat Koning Winter kan toeslaan!

DISCLAIMER