We hebben 72 gasten en geen leden online

Route 04-08-2013Eens in de zoveel tijd neem ik het besluit, om een fotoreportage van een route te gaan maken, zo ook vandaag op 4 augustus 2013.

Ik ben begonnen bij het zogenaamde namaak- hunebed, hier vlakbij de Camping, waar ik verblijf.

Hiervandaan ben ik linksaf gegaan tot aan de verharde weg, ik ben dus naar het dorp Steenbergen zelf gelopen, dus rechtsaf gegaan.

Doorgelopen tot aan de driesprong aan het einde van de Meeuwenweg en daar rechtsaf gegaan, om zo Steenbergen weer te kunnen verlaten.

Route2-01Eventjes verderop is er aan de linkerkant, net na de bocht naar rechts, een fietspad, dat naar de gasopslag in het dorpje Langelo leidt, als je dit fietspad volgt dan kom je op een gegeven moment over een houten bruggetje heen.

Hierna ga je links af tot aan het einde van het verharde pad met stenen, om vervolgens rechtsaf te gaan en door te kunnen lopen tot aan de gasopslag in Langelo.

Route2-02Aan het einde van dit fietspad ga je rechtsaf, je loopt de bocht naar links door, om vervolgens op de kruising rechtdoor te kunnen lopen tot aan de autoweg, die Langelo en Norg met elkaar verbindt.

Hier steek je over en ga je naar links tot aan het einde van het fietspad, dat nog in het bos ligt, aan deze bosrand ga je vervolgens rechtsaf het fietspad op tot aan een kruising, hier ga je dus rechtsaf nog steeds hetzelfde fietspad volgend.

Route2-03Op een gegeven moment kom je op een splitsing uit van verschillende fietspaden en zandwegen, hier steek je in een schuine lijn rechts over, om zo het fietspad te kunnen volgen, dat na het bord van de fietsroutes verder gaat.

Dit pad loop je helemaal uit, totdat je niet zondermeer verder kunt en moet oversteken over de Donderseweg, dit is de weg van Donderen naar Norg, hier ga je rechtsaf, om na een kleine 25 meter weer links af te gaan op het fietspad, wat daar klaar ligt.

Route2-04Op het moment, dat ik daar langs liep, waren er in het weiland links van mij een flink aantal koeien, die naarstig aan het grazen waren, het schijnt een speciaal buitenlands ras te zijn, maar ik ken de juiste naam helaas niet van dit soort koeien.

Op een gegeven moment gaat het asfaltpad naar links, u volgt echter de weg rechtdoor, dus over het gebroken schelpenpad heen, verder het pad parallel volgend.

Helemaal op het einde moet u de weg oversteken en rechtsaf slaan, ook dit is een fietspad, dit strekt zich uit tot het dorp Norg.

Route2-05Toen ik daar liep, viel het mij op, dat er een auto in de verte op het fietspad stond, dit is vreemd, want dit hoort normaal niet het geval te zijn.

Eenmaal wat dichterbij gekomen, kreeg ik in de gaten, dat het een jong stel was en zo kon ik uit hun gedrag opmaken, dat ze iets aan het zoeken waren.

Toen ik bij ze kwam, heb ik ze gevraagd, waar ze naar op zoek waren. Het bleek te gaan, om een houten kruisje, maar niet zomaar eentje, dit exemplaar wordt alleen uitgereikt aan mensen, die de hele weg naar Santiago de Compostella hebben gelopen.

Route2-06Het jonge stel, Willemijn en Ferdinand dus, waren er al enige tijd naar op zoek geweest, maar hadden het nog steeds niet gevonden. Het was ook maar een klein ding. Hoe vind je zoiets in het gras vlakbij de smalle sloot, waar ze het deze morgen verloren waren?

Ze waren heel vroeg in de ochtend, terwijl het nog donker was, teruggelopen naar Norg, zoals ik van ze begrepen had, er was wat drank gebruikt, dus dit heeft zijn invloed gehad op de stabiliteit van hun lopen.

Route2-07Willemijn heeft zich op een gegeven moment verstapt met haar sandaaltjes op de rand van het beton van dit fietspad, ze waren die ochtend al in het ziekenhuis geweest, om haar enkel daar te laten verbinden.

Ze mocht er eigenlijk niet op lopen, dus ze hinkte en strompelde met haar vriend Ferdinand aan de kant van het fietspad mee, om dit houten kruisje toch nog proberen te vinden.

Wat ik niet wist is het volgende: Toen ze mij in de verte zagen aan komen lopen, zei Ferdinand tegen zijn vriendin Willemijn voor de grap, dat ik als professionele wandelaar wel zou weten, waar dit houten kruisje zou liggen.

Route2-08Het heeft blijkbaar zo moeten zijn, want dit kon hij natuurlijk nooit weten, dat dit ook nog eens bewaarheid zou worden, ik was amper twee minuten bij dit jonge stel blijven staan, toen Ferdinand het gezochte houten kruisje van zijn vriendin Willemijn zelf vond.

Ze hebben mij toch vol verwondering aangekeken en mij op dat moment verteld, wat Ferdinand even daarvoor als grap had gedebiteerd, dat ik dus wel zou weten waar dit houten kruisje zou liggen.

Route2-09En het is blijkbaar mijn lot, dat ik zoiets bijzonders heb mogen meemaken. Zowel Willemijn als Ferdinand waren erg onder de indruk van het feit, dat ze zo ineens dit houten kruisje mochten terugvinden op het moment, even nadat ik nog maar net bij ze was aangekomen.

Ik heb aan Willemijn gevraagd of ze het kruisje even op haar hand wilde leggen zodat ik er een fotootje van kon maken als bewijs, dat dit verhaal echt gebeurd was, ze hadden immers al eerder geruime tijd gezocht en hadden het niet kunnen vinden.

Route2-10Ze zijn beiden in de volle overtuiging verder gegaan, dat dit kleine wondertje door mij tot stand is gekomen. Ik zelf ben mij ook bewust, dat er bepaalde energieën aanwezig zijn, die in het immense Universum, met een ieder van ons een bepaalde bedoeling heeft. Ik noem het altijd zo, dat het van te voren is uitgestippeld, welke weg men gaat bewandelen in het leven.

Ik geloof in Spiritualiteit, stom toeval bestaat dus niet in mijn ogen. Het heeft zo moeten zijn, dat dit gebeurde, ook Willemijn gelooft in zulke dingen, daarom is het zo bijzonder, dat dit voorval heeft mogen plaatsvinden, dit was Voorbestemd.

Route2-11Ik heb afscheid genomen van dit jonge stel en heb ze een prettige reis toegewenst naar hun huis in Rotterdam, daarbij hebben ze mijn kaartjes gekregen, die ik echt niet aan iedereen uit ga zitten delen, maar wel aan hen, het zijn mijn gedichten, die ik ook op mijn Web-Site heb staan bij het kopje Bijzonderheden, Mijn gedachten verwoord.

Ik ben toen verder gelopen tot vlak voor Norg, hier ben ik linksaf gegaan het verharde fietspad op, ik sloeg de richting in van het oorlogsmonument, dat hier aan de rechterkant van dit pad zichtbaar is.

Route2-12Op een gegeven ogenblik vloog er een duif vlak voor mij langs en ging vrij dicht voor mij op het zandpad zitten en bleef mij aankijken, met een vragende blik, zo met het idee van, mag ik ook op de foto?

Dit was heel bijzonder, want het beestje heeft wel een paar minuten vlak voor mij op de grond rondgelopen, zonder op te vliegen, ja het bleef gewoon dicht bij mij in de buurt, dus heb ik er maar een foto van gemaakt, een aparte belevenis, welke je evenmin niet zo snel vergeet. Dat heb ik weer met dieren, ze voelen zich op hun gemak bij mij, daar ben ik inmiddels wel aan gewend geraakt.

Dit pad blijven volgen tot de plaats, waar het overgaat in een andere verharde weg, die naar links gaat, je blijft op dit punt dus gewoon rechtdoor gaan, totdat je op een gegeven moment bij een kruising aan komt.

Route2-13Op de kruising ga je rechtsaf, de Peesterweg op, deze weg komt uit in het dorp Zuidvelde, ik heb tot aan Zuidvelde nog wat extra foto’s geschoten van verschillende mooie plekken, die mij opvielen.

Toen ik net in Zuidvelde aan kwam lopen, zag ik aan de rechterkant een weiland met allemaal schapen erin. Dat deze beesten het warm hadden, dat was wel duidelijk, de meesten lagen in het gras te blazen van de warmte.

Op een gegeven moment zag ik links van mij een heel mooi wolkenveld, het waren stapelwolken, dit kon niet allemaal in een keer op de foto, dus heb ik er twee foto’s van gemaakt, toch mooi om een keertje te hebben gezien.

Eenmaal in Zuidvelde aangekomen, ben ik rechtsaf richting Norg gelopen en heb onderweg diverse foto’s geschoten, voordat ik zelf in Norg was aangekomen.

Natuurlijk kon de molen niet vergeten worden, om op de foto te worden gezet, ik ben door gelopen richting het centrum en heb daar vlakbij de bushalte op een bankje aan een parkeerplaats eventjes verkoeling gezocht. Ik heb weer wat gegeten en gedronken en ben daarna links blijven lopen, aan de rechterkant was namelijk de bushalte in het centrum van Norg.

Route2-14Ik ben door gelopen tot net voorbij De Wiekslag, een verzorgingscentrum voor demente ouderen in Norg. Op de kruising, die net daarna komt, daar ben ik rechtsaf gegaan, aan de linkerkant is een benzinestation, ook op een van mijn foto’s te zien.

Ik ben daarna de rotonde overgestoken naar het fietspad, dat naast deze weg is aangelegd en ben daar linksaf dit fietspad gaan volgen richting Een.

Eenmaal buiten Norg heb ik enkele foto’s geschoten van de beregeningsinstallatie, die daar gebruikt werd op het moment, dat ik daar langs kwam lopen, deze boer heeft daar aardappelen staan en wil vanwege de droge dagen zijn oogst op deze manier proberen te redden.

Toen ben ik doorgelopen richting Een tot net over het houten bruggetje en ben direct daarna rechtsaf gegaan om zo naar Een toe te kunnen lopen.

In Een heb ik nog enkele foto’s van de weg gemaakt, waar ik langs ben gelopen, als voetganger kun je op een gegeven moment wel rechtsaf slaan, terwijl het autoverkeer dit niet kan, want er staan van die rood/witte paaltjes.

Ik ben deze weg helemaal uitgelopen en ben de kruising overgestoken en rechtsaf geslagen, om zo Een weer uit te kunnen lopen.

Op een bepaald moment kom je dus over een kruising, hier kun je linksaf richting Een West en rechtdoor naar Steenbergen, het laatste uiteraard is, wat ik heb gedaan.

Ergens onderweg krijg je een fietspad, dat naar links gaat, er is een soort afgezet gebied, waar drie geiten liepen te grazen, net daarvoor aan het begin van dit fietspad is een picknicktafel geplaatst en daar heb ik nog weer iets gegeten en gedronken.

Route2-15De drie geiten waren van de eet- partij, want ze hadden door, dat ik daar eventjes had plaats genomen en wilden wellicht hun aandacht op mij vestigen door geregeld van zich te laten horen.

Eenmaal weer opgestapt, ben ik richting Steenbergen gelopen en heb onderweg nog enkele foto’s geschoten van dingen, die mij daar opvielen, zoals een bordje, dat ergens vlak voor Steenbergen aangeeft, dat het van Hoofdstraat in Hoofdweg is veranderd qua naamgeving, hoe verzin je het!

Vlak voor Steenbergen is aan de linkerkant een soort vijvertje te zien, dit, vlak voor de bocht naar links, hierin zag ik een bloeiende bloem van een waterlelie, dus heb ik deze ook maar op de foto gezet.

Vlak voor het bord Steenbergen kun je aan de reRoute2-16chterkant op een bankje plaats gaan nemen, er zat een voor mij onbekend echtpaar op deze bank, dus ik vroeg of er eventueel ook een plekje voor mij op die bank over zou kunnen zijn.

Men heeft ruimte gemaakt door een stukje op te gaan schuiven en zo kon ik weer eventjes gaan zitten, maar nu in gezelschap, men herkende mij direct als de wandelaar en zei, dat ze mij wel vaker hadden zien lopen in het verleden, maar dan meestal als ze in hun auto zaten.

We hebben een poosje een leuk gesprek gehad, natuurlijk heb ik mijn Web-Site naam genoemd, je wilt tenslotte wel reklame maken voor jezelf.

We hebben afscheid genomen, het echtpaar was op de fiets en ze woonden in Roden, ik ben daarna dat laatste kleine stukje naar huis gelopen.

Mijn dag was weer vol en voorbij, ik heb volop genoten van mijn wandeling en van alles, wat ik onderweg vandaag allemaal heb mogen beleven. 

De foto’s van deze route vindt u in Mijn Foto Galerij, bij de categorie Route 04-08-2013, er staan 69 foto’s gepubliceerd.

4 augustus 2013, Johannes Luders.
DISCLAIMER