We hebben 30 gasten en geen leden online

Klik hier voor het radio interview, duur 4 minuten en 21 seconden

RTV Drenthe uitzending op 29-11-2010, voor de 2e keer op TV binnen een maand.

peter vegterOp Woensdag 24-11-2010, liep ik, zoals gewoonlijk weer naar Roden toe, om bij de supermarkten uit te kijken naar aanbiedingen, die ik op dat moment wel kon gebruiken en ook gelukkig wel betalen kon.

Op een gegeven moment was ik in de Albert Heijn winkel. Toen ik daar al enige tijd aan het rondneuzen was, zag ik een meneer op mij af komen. Deze man, met bril, was uitermate geïnteresseerd in mij, vanwege het feit, dat hij mij meermalen en zelf vaak had gespot, als ik weer eens onderweg was.

We hebben, denk ik zo, wel ruim tien minuten met elkaar gesproken, hij wilde bijzonder veel over mij aan de weet komen. De reden hiervan kwam al snel uit de verf: Hij bleek verslaggever te zijn bij de omroep RTV-Drenthe!

RTV-Drenthe-01Toen kreeg ik dus door, waarom hij al die vragen op mij afvuurde. Ik had blijkbaar Peter Vegter ontmoet in deze Albert Heijn supermarkt. Hij zou heel graag zien, dat er in de nabije toekomst Radio- en Tv-opnamen van mij gemaakt zouden worden.

Wat hij op dat moment niet wist, dat ik op 8 november jl. al door Man Bijt Hond was opgenomen, dit heb ik hem dus toen verteld.

RTV-Drenthe-02Dus vroeg hij op een gegeven moment aan mij wanneer mij dit zou passen. Omdat hij mij hier mee overviel, moest ik eventjes de tijd nemen, om er over na te denken, want ik had nog maar net 16 dagen geleden de Tv-opnamen van Man Bijt Hond achter de rug. Ik had er in de verste verte niet op gerekend, dat dit nu al zo snel weer zou gaan gebeuren.

RTV-Drenthe-03Op dat moment kwam Peter Vegter met een eigen voorstel, of ik de volgende dag, donderdag 25-11-2010, al bereid zou zijn, om mee te werken aan een reportage over mij voor RTV-Drenthe, waarop ik hem toch eventjes moest teleurstellen, want ik had mijn ex-vrouw beloofd die dag voor haar naar Groningen te lopen, om voor haar iets uit de winkel op te gaan halen.

Ik reageerde dus negatief maar zei direct erna, dat ik de daarop volgende dag, dus de vrijdag 26-11-2010, wel bereid zou zijn, om mee te werken aan een nieuwe reportage voor RTV-Drenthe. Dit kon Peter Vegter wel waarderen en stemde hierin toe, een afspraak was meteen gemaakt: Men zou die ochtend om 10.00 uur bij de Shell- pomp in Roden op mij staan wachten.

RTV-Drenthe-04We hebben daarna vriendelijk afscheid van elkaar genomen en zijn ieder zijns weegs gegaan nog binnen de Albert Heijn vestiging. Na het afrekenen van mijn boodschappen, heb ik nog enkele andere supermarkten bezocht en zo ben ik later op die dag weer naar mijn huis teruggelopen in Peize.

Op de vrijdagmorgen ben ik zoals gewoonlijk rond kwart over 4 wakker geworden, heb mijn trainingskleren aangetrokken en ben daarna aan mijn 6 kilometer begonnen naar en van Altena. Dit is elke morgen een vast ritueel, dat ik al vanaf april 1989 volg.

RTV-Drenthe-05Eenmaal weer terug, heb ik gegeten en ben meteen daarna naar Roden gelopen, om er voor te kunnen zorgen, dat ik net voor 10.00 uur bij de Shell pomp aan zou komen. Dat mij dit lukt is een vanzelfsprekende zaak, omdat ik op de minuut nauwkeurig weet, hoe lang het duurt, om op een afgesproken plaats aan te komen.

Ik was dus net voor 10.00 uur bij de Shell- pomp gearriveerd en jawel, daar stond Peter Vegter met een jongeman, die ik nog niet eerder had gezien. Ze hadden blijkbaar benzinegebrek, dus als je daar dan toch RTV-Drenthe-06even moet wachten, dan is het wel zo handig, om daar dan ook te gaan tanken.

De jongeman stapte weer in de auto achter het stuur en reed richting het centrum van Roden, dat dit afgesproken werk was, wist ik natuurlijk niet.

Peter Vegter legde mij uit, dat wij tweetjes lopend naar de Albert Heijn zouden gaan en tijdens die wandeling zou hij van mij een Radioreportage gaan maken, hij had een microfoon met aanverwante apparatuur bij zich, om dit ook waar te kunnen maken. RTV-Drenthe-07Zo gezegd zo gedaan, we liepen dus naar de Albert Heijn toe en Peter Vegter stelde mij verschillende vragen, die wij eerst van te voren al hadden doorgenomen, voordat wij aan de wandel gingen, om mij zodoende niet volledig onvoorbereid te laten zijn, om die talloze vragen te kunnen beantwoorden.

Tijdens deze wandeling is die bewuste Radioreportage over mij dus opgenomen, eenmaal aangekomen bij de Albert Heijn, herkende ik weer die jongeman, die net daarvoor bij de Shell- pomp was vertrokken.

Ook hij bleek bij RTV-Drenthe werkzaam te zijn als een zgn. CamJo, een Cameraman- Journalist, hij stelde zich aan mij voor als Joris BarskeRTV-Drenthe-08.

De heer Peter Vegter nam daarna afscheid van mij en vervolgde zijn weg, hij had immers voor RTV-Drenthe de betreffende Radioreportage afgemaakt?!

Joris Barske vertelde aan mij, wat verder de bedoeling zou zijn: Er zouden ook nog Tv-opnamen van mij gemaakt worden, hij wilde heel graag weten of ik in de buurt een mooie plek wist, waar die opnamen het beste gemaakt zouden kunnen worden.

RTV-Drenthe-09Natuurlijk wist ik mooie plaatsen, ik was er tenslotte al ontelbare keren langs gelopen in deze mooie omgeving rondom Roden. Op deze manier had ik al vele honderden kilometers rondom dit Brinkdorp vol gemaakt.

Ik vertelde aan Joris, dat ik minimaal twee plaatsen zou aanbevelen, om naar toe te gaan, hij stemde daar mee in en we stapten beiden in zijn auto.

Als eerste reden we naar het Lieverse Diep, daar hebben we wat opnames gemaakt, waarbij ik over een bruggetje heen ben gelopenRTV-Drenthe-10 .

Het had die nacht voor het eerst stevig gevroren, ruim -10 graden, het was uiteraard een prachtig gezicht, om die witte rijp van de vorst overal op duidelijk te kunnen vaststellen.

De tweede plaats was de spectaculaire locatie van de vistrap, waar we samen lopend naar toe gingen, onderweg daar naar toe heeft Joris Barske verschillende opnames gemaakt van de omgeving. De voetstappen, die ik aan het begin van de film zelf duidelijk zichtbaar heb gezet, hebben we toen gemaakt, toen we beiden naar de vistrap liepen.RTV-Drenthe-11

Omdat ik naar de vistrap toe liep, terwijl er iemand anders aan kwam lopen met twee honden, heeft Joris Barske dit ook er bij opgenomen, dit zie je in de Tv-opnamen dus weer terug.

Eenmaal bij de vistrap heeft Joris Barske van uit verschillende hoeken diverse opnames gemaakt, om er zo voor te zorgen, dat hij toch wat extra beeldmateriaal bij elkaar kon sprokkelen, om hiervan een interessante reportage te kunnen maken.

RTV-Drenthe-12Toen de opnames klaar waren, zijn wij beiden terug gelopen naar zijn auto en zijn weer terug gereden naar de Albert Heijn, ik ben uitgestapt en heb toen vrolijk afscheid genomen van Joris Barske.

Hij vertelde mij, dat mijn TV-Reportage hoogstwaarschijnlijk op maandagavond a.s., dus 29-11-2010, zou worden uitgezonden, hoe laat wist hij niet zeker, maar het zou die avond zeker wel plaats gaan vinden.

RTV-Drenthe-13Ik heb toen mijn voorgenomen wandeling simpelweg weer voort gezet, ik had het plan opgevat, om namelijk nog naar mijn moeder toe te gaan lopen, die vlakbij Nieuw Roden woont.

Het had dat weekend streng gevroren, temperaturen van -12 en kouder waren al geen uitzondering meer, dat dit gevolgen zou gaan krijgen voor mijn TV-Reportage kon ik natuurlijk niet van te voren weten.

RTV-Drenthe-14Als het enkele dagen danig koud is geweest, dan begint het bij veel mensen te kriebelen en willen ze graag gaan schaatsen, zo ook na dit erg koude weekend.

De maandagavond van 29-11-2010 stond dus inderdaad bij RTV-Drenthe geheel in het teken van de Tourwedstrijden voor schaatsers, die op die avond ook verreden zouden worden.

Mijn TV-Reportage is wat later in de avond toch nog uitgezonden, (klikt u maar) direct na deze Tourwedstrijden voor schaatsers. Daar had ik geen enkele moeite mee.

RTV-Drenthe-15Het resultaat was wel, dat ik de volgende dag direct onderweg kon merken aan de reacties van de mensen, dat ze mij op de TV hadden gezien.

Ook op het Internet liet men zich niet onbetuigd, de vele Web-Sites die hier over hun bericht gaven, ziet u helemaal hieronder met printscreens afgebeeld, ik had ze toevallig alleen voor mijn eigen archief bewaard en kon toen niet vermoeden, dat ik ze later op mijn Web-Site zou kunnen gaan gebruiken.

RTV-Drenthe-16Dit was dus de tweede keer, dat ik op TV te zien was.

Later ben ik Peter Vegter weer tegen gekomen en heb hem bedankt voor zijn geleverde inspanningen op Radio en TV om een goede reportage over mij in elkaar te zetten. Ik was er echt wel blij mee, omdat ik weer eens op deze manier opnieuw in de belangstelling was komen te staan en dit veel eerder dan, waar ik ooit op gerekend had.

Dit spannende gebeuren heeft mij veel voldoening gegeven, want ik had alles in mijn eigen archief bewaard en ik wist toen nog niet, dat ik ruim 5 maanden later dit materiaal voor mijn eigen Web-Site opnieuw zou kunnen gebruiken.

Het is niet voor niets, dat men zegt: Wie wat bewaart, die heeft wat!

printscreen ditispeize van 30 11 2010

printscreen deel ditispeize van 30 11 2010

printscreen ditisroden van 30 11 2010

printscreen deel ditisroden van 30 11 2010

printscreen rtvdrenthe van 30 11 2010

printscreen deel rtvdrenthe van 30 11 2010

printscreen youtube van 02 12 2010

printscreen deel youtube van 02 12 2010

printscreen citysite gemeente noordenveld van 02 12 2010

printscreen deel citysite gemeente noordenveld van 02 12 2010

printscreen rsscockpit van 02 12 2010

printscreen deel rsscockpit van 02 12 2010

RTV Drenthe 29-11-2012 banner

printscreen boven rtv drenthe van 30 11 2010

DISCLAIMER