We hebben 46 gasten en geen leden online

Tractor met aanhanger over de kop met verlies van inhoud op 02-11-2011.

Toen ik nog in Peize woonde, was er bij mij in de straat iemand, die mij zo af en toe wel eens gevraagd heeft of ik iets voor hem kon betekenen in de zin van de belevenissen van mij van onderweg te noteren. Dit naar aanleiding van het feit, dat ik hem wel eens aantrof bij bepaalde indrukwekkende gebeurtenissen en hij dan aan mij vroeg, of ik precies wist wat er echt gebeurd was op dat moment. 
Deze man, René Douwes, is geregeld op pad voor de website 
Ditisroden.nl  en haalt ook geregeld info op en maakt foto’s en videobeelden van gebeurtenissen in en rondom Roden, hij maakt dus eigenlijk zogezegd reportages voor de site.

foto 01We komen elkaar geregeld tegen op deze manier, temeer, omdat ik vaak in en rondom Roden aan het lopen ben en dan is er natuurlijk altijd de kans, dat er onderweg iets aparts gebeurt, waar ik onvrijwillig getuige van ben geweest en dus ook kan vertellen, wat of er ter plekke exact is voorgevallen.

foto 02Zo ook op 2 November 2011. 
Ik liep zoals gewoonlijk ‘s morgens weer naar Roden en was net voor die kruising aangekomen, waar je linksaf kunt richting het voormalige boortorengebied, dus net naast de linker ingang voor het golfterrein. 
Ik was er zo’n twintig tot dertig meter vandaan en liep, zoals gebruikelijk keurig aan de linkerkant van het fietspad. Vanaf richting Roden kwam er een tractor met een nogal hoge aanhanger daaraan gekoppeld behoorlijk snel aangereden en deze zou dus vanuit de chauffeur gezien links afslaan richting het industrieterrein van Roden.

foto 03Hij sloeg inderdaad linksaf, maar had blijkbaar toch nog teveel snelheid en sloeg met de hoge aanhanger een kwartslag naar rechts opzij (met de klok mee dus, vanaf achteren gezien), waarbij de volledige inhoud vlak voor mijn voeten op het fietspad terecht kwam. 
Dat ik hier ontzettend van geschrokken ben, dat zal een ieder wel kunnen begrijpen. Na bijna een kwartiertje kwam René Douwes dus ook langszij met zijn fototoestel annex videocamera en heeft hier ook beelden van gemaakt, die later op de website van 
Ditisroden.nl  terug te zien waren.

foto 04

Als ik zoiets van zo dichtbij heb meegemaakt, dan realiseer ik me maar al te goed, dat dit voor hetzelfde geld ook veel slechter voor mij had kunnen aflopen. Met name, als ik ook maar een paar meter dichter bij de kruising van het fietspad was geweest. Zo zie je maar weer, je kunt zelf nog zo voorzichtig zijn, maar je kunt dan toch nog door een ander ineens in een onverwachte penibele situatie terecht komen. Naar aanleiding van dit gebeuren, vroeg René Douwes mij ook, waarom ik hier geen foto’s van had gemaakt voor de eerder genoemde website, temeer omdat ik het als bijna slachtoffer uit de eerste hand zag gebeuren, waarop ik tegen hem zei: “Ik heb helaas geen fototoestel, anders had ik het echt wel gedaan!”.

foto 05

Op een gegeven moment kwamen we elkaar weer tegen en hij vroeg toen aan mij of ik eventueel bereid zou zijn, om zulke en andere gebeurtenissen voor Ditisroden.nl  vast te leggen. Hij zou voor mij een goed fototoestel/videocameraatje zien te regelen, zodat ik dus dit altijd bij me zou hebben voor als ik onderweg zou zijn. 
Zo gezegd, zo gedaan en binnen enkele dagen kwamen we elkaar weer tegen en toen zei hij tegen mij, dat hij straks even bij mij aan de deur zou komen, om dat toestel met bijbehorende lader en tasje aan mij te overhandigen en dat gebeurde daarna ook. Ik ben nu in het bezit van dit bruikleentoestel en leer er al aardig mee om te gaan en voel er veel voor, om dit toestel voor een zacht prijsje over te nemen en heb dit later ook aan René Douwes kenbaar gemaakt en we zijn een leuke prijs overeengekomen met dien verstande, dat ik zo af en toe met wat kopij -materiaal voor 
Ditisroden.nl op de proppen moest komen.

foto 06Waarop ik tegen hem zei: “Ik ga beslist geen mensen vragen, om rare of vreemde capriolen voor me uit te halen, om zodoende illegale kopij te verzamelen voor Ditisroden.nl. Er moet toevallig wel wat merkwaardigs op mijn pad gebeuren, waar ik dan ook toevallig voorbijloop!”. 
Dat werd goed gevonden.
Aangezien mijn actieradius per dag behoorlijk beperkt is in vergelijking met iemand, die professioneel met een brommer of een auto op zoek naar nieuws onderweg is, is de kans natuurlijk klein, dat er opnieuw iets spectaculairs voor gaat vallen. Maar vanaf nu, ben ik zelf in ieder geval goed voorbereid met die digitale fotocamera op eventuele onverwachte gebeurtenissen. 

Beelden van na het ongeval


DISCLAIMER