We hebben 52 gasten en geen leden online

Vandaag heb ik vroeg in de morgen een korte wandeling gemaakt in de omgeving hier, bij het dorp Steenbergen. Er zijn maar weinig paden in deze omgeving overgebleven, waar ik nog niet over heen heb gelopen.

Omdat het de laatste weken toch wel behoorlijk goed weer is gebleven, zie je dit terug in De Natuur, vooral aan de bomen, sommige daarvan zijn nog helemaal van een zomers groen bladerdek voorzien. 

Maar weer andere bomen hebben al het een en ander hiervan moeten verliezen, zo gaat dat nu eenmaal aan het begin van het najaar.

Bladverkleuring en bladuitval is een onontkoombare aangelegenheid, dat helaas onlosmakelijk verbonden is met de herfst.

Op een gegeven moment viel mij in de verte een berkenboom op, niet zozeer, omdat het een bijzonder exemplaar was, maar met name omdat er kleurverschillen, weliswaar nog plaatselijk, in het bladerdek van deze boom begonnen op te treden.

Het overgrote deel was nog keurig voorzien van het bekende groen van het zomerse bladerdek, maar er waren toch ook kleine stukken gebladerte, min of meer gecentreerd om sommige takken, die gekenmerkt werden door een geel doorschijnend waas en juist dit maakte deze boom al heel bijzonder.

Hieronder ziet u de 3 foto’s, die ik gemaakt heb van deze toch wel bijzondere berkenboom, die juist door dit fenomeen zijn pracht heeft tentoongespreid, een mooi staaltje van onze Moeder Natuur, luisterrijk om te zien!

2013-09-27 Berkenboom-1

2013-09-27 Berkenboom-2

2013-09-27 Berkenboom-3

Het is natuurlijk aan een ieder gegund, om hier andere gedachten over te koesteren, maar ik geniet van zoiets moois en daarom heb ik deze foto’s ook geplaatst op mijn Web-Site.

Update: 28-10-2013, wegens de zware storm vandaag, is ook helaas deze prachtige boom geveld door dit zware natuurgeweld, erg jammer dat deze berk er nu niet meer staat, het is toch een stukje van onze Moeder Natuur, wat nu niet meer mee mag doen om ouder en groter te kunnen worden, héél erg zonde!

DISCLAIMER