We hebben 22 gasten en geen leden online

2012-07-21 - Zwanengezin

2012-07-21 - ZwanengezinOp zaterdag 21-07-2012 kwam ik weer eens terug van mijn wandelvriendin uit De Wilp, deze keer liep ik via de Jonkersvaart richting Leek. 
Aan het einde van de Jonkersvaart moet je, als je een fietser of een voetganger bent, een bruggetje over, met name als je het plan hebt om linksaf te slaan, teneinde naar Leek te gaan. 
Op een gegeven moment krijg je aan de rechterkant een begraafplaats. 
Even voorbij deze begraafplaats zag ik in de verte in de wijk een zwanengezin aan komen zwemmen. 
Daar je niet zomaar te dicht zo’n gezin kunt naderen, wist ik al, maar ik wilde heel graag een foto van dit natuurtafereeltje nemen. 
Ik bedacht vervolgens, dat ik maar beter rustig aan de kant van het water kon gaan zitten en er het beste van kon hopen, dat ze mij ongemoeid zouden laten. 
Zwanen kunnen n.l. behoorlijk agressief reageren, als ze jongen hebben en dan mag je nog zo’n snelle loper zijn als wijlen de Romeinse Vitellus, maar dan ontkom je ze meestal niet, als ze metterdaad achter je aan komen, om je met de snavel gevoelig te raken..
Hun tempo ligt gewoon hoger dan welke mens dan ook!! 
Ik had geluk, ze zagen in mij geen enkele bedreiging en op het moment dat ze mij voorbij zwommen maakte ik gretig bovenstaande foto, die nu als vergroting van 50 x 70 cm in mijn Chalet hangt aan de wand, alle vier de foto's zijn als klein exemplaar van 10 x 15 cm net onder deze vergroting terug te zien, zodat men het kan volgen hoe ik ze op de foto heb gezet, de foto bovenin is gewoon de mooiste die ik genomen heb!

Er zijn er nog drie extra foto's van gemaakt, deze kunt u terugvinden op Mijn Foto Galerij, bij de categorie Mijn speciale foto's.

Prachtig om te zien, zo’n zwanengezin, vind ik zelf!

DISCLAIMER