We hebben 44 gasten en geen leden online

2012-12-08 - Vlaamse Gaai

2012-12-08 - Vlaamse GaaiDeze Vlaamse Gaai was de laatste weken rondom mijn Chalet relatief vaak door mij te signaleren.
Ik heb hem daarom verschillende keren op de foto willen zetten, maar het beestje was me elke keer te snel af!
Ook dit vogeltje heeft zo zijn voedsel nodig en ik zag hem daar regelmatig wroeten in de sneeuw vanaf 08-12-2012.
Eindelijk na 26 dagen geduld, heb ik het diertje uiteindelijk definitief op de foto kunnen zetten!

Ik was net klaar, om mijn bed te verschonen, had het een en ander al klaar liggen voor de was, die ik op het punt stond te gaan draaien, toen ik vanuit mijn keukenraam ineens de Vlaamse Gaai weer in de sneeuw op zoek naar voedsel zag rondscharrelen.
Ik pakte meteen mijn fotocamera en bleef achter het keukenraam staan, om vandaar uit de foto's te kunnen schieten.
Zodra u in Mijn Foto Galerij bij de categorie Mijn speciale foto's deze Vlaamse Gaai hebt aangetroffen, dan zult u zien, dat er sommige foto's bij zijn, die wat minder duidelijk zijn dan de andere. De autofocus van dit cameraatje is weliswaar behoorlijk scherp afgesteld en deze onduidelijkheid komt bijna nooit voor, maar nu door onverklaarbare redenen helaas wel, vanwege het glas dus.

Ik was blij, dat ik eindelijk deze Vlaming kon vastleggen op de foto, want ik was er immers al geruime tijd druk mee doende.
Een Vlaamse Gaai is wel brutaal, maar ook erg schuw en dus moeilijk vast te leggen op de foto, ze zijn erg wantrouwend en argwanend naar alles om zich heen en vliegen bij het minste en geringste geluid of beweging al weer weg!
Ik ben blij, dat het me tenslotte toch gelukt is.

DISCLAIMER