We hebben 54 gasten en geen leden online

2012-06-14 - Zonaanbiddende Spreeuw

2012-06-14 - Zonaanbiddende SpreeuwOp 14-06-2012 klokke 19.30 uur zat deze spreeuw nog eventjes na te genieten van de laagstaande zon en het nog warme, verdorde gras vlak voor mijn Chalet.

Ik heb die avond tot vier keer toe geprobeerd, om die spreeuw op het goede moment op de foto te zetten, maar helaas kwam er elke keer iets tussen, zodat ik de juiste foto niet kon maken.
De eerste keer, dat deze spreeuw daar zo ging zitten werd voor mij de ultieme uitdaging, om hier een paar treffende foto's van te maken.
Ik heb mijn fotocamera gepakt en ik wilde dus door de kier van het keukenraam die betreffende foto's realiseren, maar het raam bleek helaas dicht te zijn en ik probeerde zo voorzichtig mogelijk dat raam weer te openen.
Ik was er al bang voor, dat deze manoeuvre zou mislukken, want het beestje was best alert aan het rondkijken en vloog dus door het geluid en de beweging van dat raam weg, poging 1 was mislukt.
Na bijna een half uur zat de spreeuw er weer, fotocamera opgesteld voor de kier van het open raam en dan maar afwachten, helaas kwamen er een paar mensen voorbij lopen, poging 2 was mislukt.
Na wel een half uur kwam de spreeuw toch weer terug op die plek, dus ik maar weer met mijn fotocamera voor de kier van het open raam en afwachten tot het goede moment voor de goede foto er zou komen, spijtig, maar er kwam een kat van de buurman aangelopen en dus was poging 3 ook mislukt.
Ik legde mij zelf op, om opnieuw geduld te oefenen, totdat de spreeuw weer terug zou komen, het werd inmiddels al zo laat, dat de zon bijna onder ging en ik had dus niet veel tijd meer over.
Eindelijk kwam de spreeuw weer terug, dus ik voor de vierde maal met de fotocamera in de aanslag voor de kier en wachten, dat duurde eventjes en jawel, ze ging daar weer tegen de schuine wal van het dorre gras zitten, om de avondwarmte, die daar van afstraalde nog eventjes op te kunnen pikken.
Ik heb geduldig de goede momenten afgewacht en geregeld een foto genomen, totdat ze uiteindelijk aanstalten maakte, om weg te vliegen en toen was het ineens gebeurd, maar ik had toch mijn beloning gekregen voor mijn Jacobs geduld. Poging 4 Gelukt!!
De foto's van dit voorval kunt u allemaal ook terugvinden in Mijn Foto Galerij bij de categorie Mijn speciale foto's, waar al de andere gespotte dieren ook zijn te vinden.

DISCLAIMER