We hebben 40 gasten en geen leden online

2013-07-17 - Grote lijster

2013-07-17 - Grote lijsterHet was best wel warm vandaag, even over de 28° Chelsius vanmiddag, ik was nog maar net terug van mijn grote vriendin Anja in Norg.
Samen met haar broer Jan hebben we het een en ander aan haar tuin gedaan, we hebben wat voorbereidingen getroffen voor het maken van een afscheidingsmuurtje.

Ik zat een poosje na het eten naar de TV te kijken, naar RTL-7, ik kijk zelden TV, maar ik wilde weer eens naar die Politieserie kijken, waar ze altijd achter criminelen aan zitten, het is soms best wel spectaculair, om te zien.

Op een gegeven moment zag ik door mijn geopende balkondeuren ergens in de struiken, op een metertje of 20 van mijn Chalet af, een grote lijster in de struiken zitten op een tak, het dier was zich lekker aan het opwarmen aan de avondzon, het was ongeveer 18.00 uur.

Op zich niets bijzonders, ware het niet, dat het beestje gewoon bleef zitten, terwijl er een kat van mijn buurman over het straatje liep, enkele meters van deze grote lijster verwijderd.

Dit wekte toch wel mijn nieuwsgierigheid, dus ik pakte mijn foto- cameraatje en nam enkele foto’s met de zoom, vanwege de afstand, het beestje bleef nog steeds, zich keurig poetsend, op die tak zitten in de struiken.

Toen dacht ik bij mezelf, dat ik toch eigenlijk liever wat dichter bij het beestje zou moeten kunnen komen, om er zo een betere en een duidelijkere foto van te kunnen maken.

Ik ben toen heel voorzichtig uit mijn voordeur gestapt en bleef eerst eventjes op de trap zitten, heb mijn foto cameraatje weer in de aanslag gehouden en klikte weer een foto af, het beestje zat wel net met haar kop achter de bladeren van die struik.

Toen ben ik toch maar gaan staan en ben er heel voorzichtig op af gelopen, om zo misschien toch nog die mooie foto van dit beestje te kunnen realiseren.

Het is me inderdaad gelukt, direct daarna vloog het beestje weg, ik was blijkbaar toch iets te dicht genaderd.

Ik heb een goed gevoel hierbij gehad, dat het mij toch werd gegeven, om een paar mooie foto’s te kunnen maken van een grote lijster, die toevallig bij mij in de struiken zat tegenover mijn Chalet.

U weet het, de 8 genomen foto's kunt u ook vinden in Mijn Foto- Galerij, bij de categorie Speciale Foto's.

DISCLAIMER