We hebben 49 gasten en geen leden online

2013-07-18 - Lijster en spreeuw2013-07-18 - Lijster en spreeuwHet heeft blijkbaar zo moeten zijn, nog maar net 24 uur geleden heb ik het geluk gehad, om enkele foto’s van een grote lijster te kunnen maken en ze vervolgens op mijn Web-Site te plaatsen.

Ik zat rond 18.00 uur aan mijn avondmaaltijd en op een gegeven moment zag ik op mijn grasveldje vlak naast de heg een lijster neerstrijken.

Ach, dit gebeurt zo vaak, dat er vogels op mijn grasveldje landen en voedsel zoeken, daar ben ik allang aan gewend, maar deze lijster bleef zitten en ging half opzij liggen, dit herkende ik van de vorige zomer van die zonaanbiddende spreeuw, waarvan ik toen ook de foto’s had gemaakt.

Dus ik pak mijn foto- cameraatje erbij en loop naar de voordeur en blijf daar in de deuropening staan. Tussen haken: Ik heb een driedelige vliegenhor voor de deur hangen, om zo de vliegen buiten te houden.

Tussen twee van de drie stroken door, heb ik mijn foto- cameraatje vast geklemd, om zo de foto’s van dit beestje inderdaad goed te kunnen maken: Ik heb in totaal bijna 9 minuten in de deuropening gestaan, om toch maar zoveel mogelijk verschillende foto’s van dit beestje te kunnen schieten.

Op een gegeven moment kwam er ineens van onder de heg een spreeuw aangetippeld, deze had het blijkbaar ook warm, het was inmiddels al ruim 32° Celsius geworden.

Ook deze spreeuw ging direct al half opzij op het warme gras liggen, dus ik heb gauw geprobeerd beide beestjes op de foto te krijgen in één beeld, dat is mij dus gelukt, maar dat voorrecht was er een van korte duur helaas.

Er kwam iemand op de fiets voorbij- gereden, daardoor zijn deze beide beestjes helaas weer hun eigen weg gegaan, ze waren hem dus gesmeerd zogezegd, wat natuurlijk een begrijpelijke zaak is.

Dat je op deze manier toevallig nog eens twee vogels in één beeld kunt vangen, waar duidelijk aan te zien is, dat ze het allebei echt te warm hebben, dat had ik dus helemaal niet verwacht.

Ik ben er weer heel blij mee, het heeft een totaal van 29 nieuwe foto’s opgeleverd, ze staan in Mijn Foto- Galerij, bij de categorie Mijn Speciale Foto’s.

DISCLAIMER