We hebben 27 gasten en geen leden online

2013-07-20 19-20-56k

Weer heb ik iets waarvan je kunt zeggen dat maak je eigenlijk maar één keer in je leven mee.

Ik loop al jaren door de bossen in de omgeving van de Gemeente Noordenveld, waar Steenbergen ook onder valt, ik heb dus al ontelbare keren een specht horen kloppen ergens in de boomtoppen, maar zien, vergeet het maar, je ziet ze immers zéér zelden.

Blijkbaar heb ik dus weer het geluk aan mijn kant, om zoiets te mogen meemaken, want als je dit aan iemand vertelt zonder een foto ervan te kunnen laten zien, geloven ze je toch niet.

Vandaar dat ik dit stukje begonnen ben met deze foto, zoals u ziet zijn het echt twee spechten in de top van een dode boom (dit feit zal mijn geluk blijkbaar hebben meegeholpen) die daar driftig aan het verbouwen waren, de hoogte zal ongeveer een slordige 10 meter zijn geweest, je moet maar durven zonder gordels, mij niet gezien.

Hoe vaak maakt iemand dit mee om in het bos dit tweetal zo te zien zitten in een boomtop, ik denk dat het een unicum is, maar dat is een gokje van mij, weet u het?

Hieronder nog een vergroting van deze beide timmerlui bovenin de top van deze dode boom.

2013-07-20 19-20-56v

Toch is het een uniek gegeven, ik heb dit zelf nog nooit eerder gezien, wel eens in natuurfilms maar zo in het echt, nee, dit is dus voor mij de eerste keer, dat ik dit schouwspel meemaak. 

DISCLAIMER