We hebben 27 gasten en geen leden online

2014-04-21 Fazanthaan

FazanthaanAl meer dan een week struint hier op de camping een fazanthaan.

Al vroeg in de ochtend hoor je hem geregeld roepen, het is dan nog maar net licht geworden, soms is het al voor half 5 in de ochtend, dat hij begint met zijn roepen.

Heel af en toe dan zie je hem, maar dat is altijd van hele korte duur, hij stuift dan snel door het gewas heen, om zich te verstoppen, echt wegvliegen doet hij niet, hij verstopt zich liever, omdat hij van nature een erg schuw beest is.

Als je hem probeert te benaderen, dan is het maar een erg kort moment, dat je dit mannetje kunt zien. Hij is toch al op verschillende plaatsen op de camping gesignaleerd door diverse bewoners van de camping.

Dat hij op zoek is naar een vrouwtje, is vrijwel zeker, maar die sekse- genote hebben we hier op en rond de camping nog niet gesignaleerd. Misschien, dat dit toch nog eens gaat gebeuren, als hij maar lang genoeg aan het roepen is. Ja, je hoort hem echt wel de hele dag op verschillende plaatsen van de camping zijn overbekende roep produceren.
JagerDe natuur zal zijn beloop wel krijgen en vindt hij zijn vrouwtje wellicht toch nog een keer. Maar zolang hij hier op de camping rondloopt, is hij ook onze gewaardeerde gast geworden: Bijna iedereen heeft hem wel eens gehoord en/of gezien, hij is echt wel dominant aanwezig op de camping en voelt zich hier dus blijkbaar thuis.

Ik heb met veel geduld ook wat foto’s van deze fazanthaan kunnen maken. Omdat dit beestje van nature erg schuw is, was het voor mij een hele uitdaging, om toch het een en ander voor elkaar te krijgen: Ik had al verschillende dagen mijn foto- cameraatje in de aanslag gehouden. Maar, zodra ik op de knop wilde drukken is meneer de fazant vaak al weer verdwenen via een drafje naar het gewas in de buurt.

Evenwel de aanhouder wint, ik heb namelijk al meer van zulke geduld eisende zaakjes opgelost, dus ook deze klus is mij vanzelfsprekend weer gelukt: Ik heb in totaal 8 foto’s van meneer de fazant kunnen maken. Echter nog mooier vind ik het, dat het mij zelfs gelukt is, om het een en ander op film vast te leggen. Hier ziet u duidelijk, hoe deze paraderende fazanthaan zich op de camping nog steeds laat gelden, klikt u maar! Fazanthaan kleiner

Ik heb bij dit werk toch wel het toppunt van mijn geduld moeten benutten, met het vastleggen van dit eigenwijze dier. Op een gegeven ogenblik zag ik hem op een slordige 20 meter afstand parmantig over het grasland stappen: Ik had mijn foto- cameraatje deze keer op video ingesteld en wachtte het goede moment af.

Hij zag me wel staan, maar zag geen gevaar dreigen op die afstand, ik had mijn foto- cameraatje al op volledig inzoomen klaar gezet, want anders was me dit hoogstandje absoluut niet gelukt. Vanwege die afstand zag ik uiteraard elke minimale trilling, die ik met mijn handen maakte tijdens deze opname in het beeld. Maar, dat kon mij nu even niets schelen, het ging mij maar om een ding, een filmpje van dit eigenwijze ``vogelbeest ``te maken en dat is me wonderwel gelukt!

Terwijl ik dit intyp, hoor ik nog geregeld de roep van deze wijsneus klinken, hij voelt zich blijkbaar nog steeds goed op zijn gemak hier op de locatie van de camping. Maar dat mag ook wel zo zijn. Want wij eigenen ons een plekje toe en noemen dat dan van ons, maar dat is dus echt niet het geval: Alle dieren, die ik hier mag aantreffen, die waren er al, voordat de camping zelfs nog maar bestond.

De foto’s van deze fazanthaan vindt u in Mijn Foto Galerij, bij de categorie Mijn speciale foto’s. Hoe lang het nog duurt, aleer deze vogel eindelijk voorgoed weggevlogen is, ik zou het niet weten, maar tot zolang kan een ieder van deze roep blijven genieten op de camping van deze trots rondlopende fazanthaan.

DISCLAIMER