We hebben 50 gasten en geen leden online

2012-06-23 - Appelvink

2012-06-23 - AppelvinkOp 23-06-2012 kreeg ik eindelijk deze vrouwtjes appelvink
voor mijn Chalet op het celluloid, je ziet ze bijna nooit, heel bijzonder!

Na enkele dagen tevergeefs te hebben geprobeerd, om dit toch wel erg beweeglijke beestje op een foto te gaan zetten, kwam er op een gegeven moment toch de kans, om dit goed te laten lukken.
Er is bij ons een onderhoudsschilder op de Camping geregeld bezig, om de Chalets en andere dingen te onderhouden, wat uiteraard een gebruikelijke zaak is, daar deze gebouwtjes verhuurd worden.
In die paar dagen, dat ik dus tevergeefs had geprobeerd een goede foto te maken, had ik wel geregeld tegen de naaste buren opgebiecht, dat het weer niet gelukt was.
Het vreemde van deze appelvink was het feit, dat het beestje echt alleen bij mij zich ophield rondom mijn Chalet, de buren hadden dit beestje zelf nooit gezien en sommige lieten ook duidelijk aan mij merken, dat ik dit alles wel verzonnen zou hebben. Ik moest eerst maar eens met een foto aan komen en dan zouden enkelen van hen mij pas op mijn woord geloven.
Je begrijpt natuurlijk wel dat, het een en ander door mij bewezen moest worden, dus ik was er nu helemaal op gefocust, om dat rap rond vliegende beestje toch zo gauw mogelijk op een foto vast te leggen.
Op die bewuste dag was de onderhoudsschilder vlak bij mijn Chalet aan het werk, ik had wel eens vaker een praatje met hem gemaakt, hij is tenslotte ook maar een gewoon mens, die zijn werk moest doen.
Tijdens ons gesprekje zag ik ineens die appelvink ergens neer strijken, ik rende onmiddellijk naar mijn Chalet en pakte mijn fotocamera daar vandaan en ging meteen weer bij de schilder staan, om uit te leggen, waarom ik even weg was gerend.
Op een gegeven moment kwam het vogeltje weer in de buurt, waarop ik direct met mijn fotocamera in de aanslag richting dat snelle beestje voort bewoog, de schilder liep ook mee, want hij was nieuwsgierig geworden vanwege mijn verhaaltje over dit gevederde sportieve exemplaar.
De schilder heeft het mooi gekleurde vogeltje zelf ook eventjes gezien op het moment, dat ik toch maar in totaal drie foto's van het diertje heb kunnen maken, want daarna was het natuurlijk direct vertrokken, zoals altijd voorheen ook het geval was.
Ik heb toen onverwijld deze drie foto's ingelezen op mijn PC en er eentje als print op een 10x15 cm fotopapiertje afgedrukt.
Hier ben ik mee aangekomen bij mijn buren en toen moesten ze wel geloven, dat ik mijn verhaal inderdaad niet verzonnen had.
Maar omdat niemand wist wat voor soort vogel dit was en ik ook bij mijn overbuurvrouw op bezoek ging, kwam zij toevallig met een behoorlijk dik naslagwerk op de proppen over alle vogelsoorten.
Dus vroeg ik aan haar of ik dit boek eventjes mocht lenen en inkijken, waar ze zelf bij mocht blijven staan, om de naam van onze gevederde vriend op te zoeken.
Ze stemde hierin toe en na een klein kwartiertje bladeren, had ik het vogeltje in het boek aangetroffen, het bleek een vrouwtjes- appelvink te zijn.
Er stond in dat boek de volgende waarschuwing bij, dat dit beestje met gemak ieder mens een vinger kan afbijten.
Daarvan had niemand van ons groepje uiteraard ooit iets gehoord en dat dit een erg brutaal dier is, ook op ander terrein, stond er ook in te lezen.

Ik had dus eindelijk na talloze vergeefse pogingen toch een drietal foto's van deze rappe appelvink kunnen realiseren en was best wel blij met het feit, dat mij dit uiteindelijk gelukt was.
U weet, dat u deze foto's altijd kunt terug vinden op Mijn Foto Galerij bij de categorie Mijn speciale foto's.

DISCLAIMER