We hebben 35 gasten en geen leden online

2012-08-25 - Veldmuisje

2012-08-25 - VeldmuisjeOp 25-08-2012 zag ik buiten een hele kleine veldmuis zich voort bewegen.
Ik heb vlug mijn fototoestel gepakt en ben naar buiten gegaan.
Het kleine ding zat op mijn terrastegels, de mosnaden,
die u ziet zijn amper 1 centimeter breed.
Dit muisje was net zo groot als een eurocent munt!

Het was die dag behoorlijk warm en je kon beter binnen blijven, vanwege de zeer fel- brandende zon en ik zat dus op mijn bank te lezen in een technisch boek, de beide terrasdeuren stonden wagenwijd open en alle ramen ook, zodat het toch een klein beetje door mijn Chalet heen kon waaien.
Ineens vanuit een ooghoek, zag ik over mijn grasveldje iets kleins licht huppelend over mijn grasveldje naar mij toe komen bewegen, waarop ik direct mijn fototoestel had gepakt en ik ben dus naar buiten gegaan, om te kijken waar dit kleine bolletje naar toe was gegaan.
Eenmaal buiten zag ik dit ontzettend kleine veldmuisje op mijn terras zitten, het beestje was een dode verdroogde worm aan het verorberen, dit voor zover ik het kon zien op dat moment.
Ik bleef eerst staan en maakte de bovenstaande foto, het kleine ding bleef rustig zitten peuzelen, waarop ik door mijn knieën ging om nogmaals een foto te maken.
En weer bleef dit kleine ding zitten peuzelen, toen ben ik vlak voor dit minibeestje gaan liggen met de ellebogen op de tegels en heb nogmaals een foto gemaakt, onvoorstelbaar dat zo'n miniatuur uitvoering van een muis volledig ontspannen bleef zitten terwijl ik de mogelijkheid had, om het muisje te pakken omdat ik zo dichtbij was.
Ik wilde er dus nog meer foto's van maken, maar dit lukte helaas niet, want dit miniatuurbeestje schoot onder de heg weg en was niet meer terug te vinden, het zou zo maar in zijn eigen holletje gekropen kunnen zijn.
Iemand, die weet van, hoe zoiets kan, heeft aan mij uitgelegd, dat dit komt, omdat ik liefdevolle energie uitstraal.
En hoe klein een dier dan ook mag zijn, ze voelen deze uitnodigende energie en zien daarom in jou geen enkele bedreiging.
Deze visie was nieuw voor mij, maar het moest wel kloppen, want anders had ik die drie foto's van dit miniatuurbeestje nooit kunnen maken.
U weet, dat u deze foto's kunt terugvinden op Mijn Foto Galerij bij de categorie Mijn speciale foto's.

DISCLAIMER