We hebben 21 gasten en geen leden online

Ruim een week geleden, had ik hier bij mijn Chalet, een ouder echtpaar bij mij op visite, het zijn inmiddels goede bekenden van mij geworden.
Men was op bezoek gekomen, omdat het prachtig weer was die dag, we hebben met ons drietjes een flinke poos in de zon gezeten, want die was volop aanwezig op die tijd.
Ik had mijn drie kleine parasols om mijn terras neergezet, zodat men toch nog iets van een schaduw kon gaan opzoeken, als het te heet werd. Het waaide lichtjes, dus was het was eigenlijk wel aangenaam, om buiten in de natuur te verblijven.
Op een gegeven moment, zagen, zowel de man van het oudere echtpaar, als ik, aan de andere kant van het grasveld, richting mijn overburen, elke keer een zwaluw van onder op omhoog vliegen vlak voor het glas langs van de overbuurman.
Dat dit beestje dit echt tientallen keren heeft gedaan die middag, daar waren we beslist wel getuige van geworden, het was echt heel apart om te zien, hoe handig dat beestje zo vlak voor het raam scheerde, om de vliegjes voor het glas weg te kunnen vangen.
We hebben er verder geen aandacht meer aan geschonken en even later is het oudere echtpaar weer huiswaarts gegaan naar hun woonplaats in Norg.

typenEnkele dagen later, het was dus op 30-04-2013 zo rond de klok van 9.15 uur in de ochtend, zat ik achter mijn PC, ik was wat administratie aan het doen, totdat ik ineens naast mij, vlak voor het glas van mijn raam langs, weer een zwaluw omhoog zag vliegen, rakelings voor mijn raam langs, om dus bij mij weer vliegen te kunnen vangen.
Ik dacht echt eventjes van, dat het maar eenmalig was en schonk er verder geen aandacht meer aan, totdat het beestje opnieuw enkele seconden voor mijn raam omhoog ging vliegen, om vliegjes te kunnen vangen.
Toen bedacht ik mij niet, pakte mijn fotocamera en ging er echt voor zitten, in de hoop dat dit beestje nog eens voor mijn raam omhoog ging vliegen.
Dit gebeurde vaak genoeg in dat halve uur, zodat ik er echt voor ging zitten, maar het schoot niet echt op, want mijn fotocamera heeft een accu- bespaarstand en die staat op drie minuten. Dan zul je natuurlijk net zien, dat je dus klaar zit om dat beestje op de foto te zetten, gaat je fotocamera uit zichzelf uit. Dit is uiteraard een frustrerende manier van werken zo.
Maar de aanhouder wint en ik heb na bijna een half uur geduld en met mijn fotocamera constant in beide handen, met opgeheven armen, zo voor het raam zitten wachten, tot het beestje mij weer vereerde met een vluchtig bezoekje van amper 2 tot 3 seconden en ik eindelijk deze foto kon gaan maken.
2013-04-30 - Vogel voor het raamIk heb geen statief en moest het wel zo gaan doen, wat kan zo’n klein fotocameraatje dan zwaar gaan worden, ik was blij, dat ik de foto toch had kunnen maken, maar mijn beide armen waren best wel zwaar geworden in dat halve uur!
Mijn geduld hierin is wederom beloond, de foto staat er helaas niet in zijn geheel op, maar alleen dat gedeelte, waar deze zwaluw te zien was, in dat amper 3 seconden durende verschijnsel.
Het is me voor de zoveelste keer weer gelukt!

DISCLAIMER