We hebben 37 gasten en geen leden online

2013-02-02 - Waterhoentje

2013-02-02 - WaterhoentjeEen paar keer per maand bezoek ik mijn Moeder.
Meestal verricht ik deze activiteit lopend, omdat de afstand van Steenbergen naar Nieuw-Roden te klein is, in mijn ogen, om dit traject fietsend af te leggen.
Ze woont vlakbij de Kastelenlaan in een gezellig klein bejaardenwoninkje, samen met mijn jongste broer Henderikus Roelof. De reden, dat moeder en ongetrouwde zoon samenwonen, is, dat beide partijen dan goedkoper goed voor elkaar kunnen zorgen.
Zo ook op zaterdag 2 februari 2013, ik had al enkele uren bij mijn Moeder en Broer doorgebracht, wilde graag voor het donker weer thuis zijn en ben daar rond half 5 in de middag weer vertrokken richting mijn Chalet iets buiten Steenbergen.
Ik was nog maar net een paar minuten op weg en kwam langs een vijver, die net in de bocht zichtbaar wordt, als je naar het centrum van Nieuw Roden wilt lopen, voor de automobilisten is dat rechts.
Aan de andere kant van deze vijver kwam er een waterhoentje nogal snel aangezwommen.
Ze kwam recht op mij af en ik bedacht me geen seconde en pakte gezwind mijn fotocamera uit mijn tasje, dat aan mijn rugzak is bevestigd, om een aantal foto's van dit beestje te maken.
De eerste foto laat zien, dat het beestje al aan mijn kant van de vijver was gekomen en mij daar rustig op zat te wachten, alsof het zelf haar bedoeling was, om voor de camera te poseren.
Ik heb in totaal 9 foto's van dit vrolijke dier kunnen maken, want het zwom op een gegeven moment ineens bij me weg en voor een extra foto kun je dan wel je zoom inschakelen, maar ik vond het zo wel een leuk einde hebben.
Toen ben ik doorgelopen tot aan Oost Indië en ben via het Commissiebos op het einde linksaf geslagen en nogmaals daar op het einde linksaf en na zo'n 100 meter rechtsaf en ben doorgelopen tot het einde van deze zandweg. Ik kwam door zo te lopen voor de Camping weer uit, ik was tegen kwart voor 6 's avonds weer thuis, net voordat het echt donker werd.

Alle genomen foto's kunt u vinden in Mijn Foto Galerij bij de categorie Mijn speciale foto's.

DISCLAIMER