We hebben 7 gasten en geen leden online

Eens in de paar weken ga ik altijd naar mijn moeder, vaak is dit op de zaterdag, soms ook wel eens doordeweeks, zo ook op deze zaterdag de 10e augustus 2013.

Mijn moeder kan heel goed met bloemen en planten omgaan, ze verzorgt ze echt elke dag van het jaar.

Dat is ook goed te zien in en rondom haar huisje, waar ze samen met mijn jongste broer Henderikus Roelof in woont, sinds enkele jaren.

Overal, zowel voor het huis, als achter het huis, het zijn allemaal mooie planten en bloemen, ze krijgt ook geregeld complimentjes van de buurt, omdat veel mensen vinden, dat ze een hele mooi verzorgde tuin heeft.

Na enkele uren bij hun op bezoek te zijn geweest, had ik het voornemen, om weer te gaan vertrekken richting mijn Chalet in Steenbergen, maar dat heeft een kort uitstel opgeleverd, in de achtertuin heeft mijn moeder zo’n prachtige vlinderstruik staan.

En inderdaad bezoeken vele vlinders deze struik, maar ook andere insecten vinden het fijn, om hier eventjes op de geurige bloemen te landen, om zo hun goede werk voor Moeder Natuur uit te mogen voeren.

Op een gegeven moment kreeg ik een bezige Bij in de gaten, die al een poosje rond de bloemen van deze vlinderstruik had gevlogen. Deze Bij was inmiddels op een bloem gaan zitten, om daar zijn werk ook voor Moeder Natuur te volbrengen.

Mijn moeder zag, dat ik mijn foto –cameraatje had gepakt en dat ik probeerde deze bezige Bij op de foto te zetten, ze was er bezorgd over, dat ik gestoken zou worden, wat natuurlijk een begrijpelijke reactie is van een moeder, je blijft, ongeacht je leeftijd, toch altijd een kind van haar.

Maar om een mooie foto te kunnen maken, had ik beslist wel een paar moeilijkheden te overwinnen, vanwege de nogal harde wind, welke er op dat moment stond, maar ja, de aanhouder wint en op een gegeven moment heb ik tenslotte een mooie foto kunnen maken, er was voldoende zonlicht, om dit ook in een goed resultaat te kunnen laten eindigen.

2013-08-10 - Bij

Het is interessant, om te zien, hoe deze Bij zijn werk doet: Geconcentreerd met gebogen lijf, probeert deze Bij zodoende de nectar van deze vlinderstruik in zich op te nemen, om het vervolgens naar het Bijenvolk te kunnen overbrengen, voor de aanmaak van de broodnodige honing voor dit Bijenvolk en indirect ook voor de mensheid.

Toen ik deze foto had genomen, ben ik weg gegaan richting Roden, ik wilde via de Norgerweg immers weer terug over het fietspad naar Roderesch, teneinde zo weer in Steenbergen uit te kunnen komen, het was wel wat onrustig met het weer, maar het was tenminste droog, dus maak ik dan graag een ommetje, ik kijk niet op een paar kilometers meer of minder.

Toen ik net uit Roden weg zou gaan, via dit fietspad, kwam ik aan de rand van dit mooie dorp voorbij aan de begraafplaats, liggend aan de Norgerweg, hier viel mij een nogal stevige boom op, deze was begroeid met een zwavelzwam, zoals je ze wel eens vaker zag, maar dit exemplaar was behoorlijk groot in zijn omvang!

Ik kon het dus niet laten en pakte mijn foto –cameraatje en ik heb van deze boom een foto gemaakt, met name van dit stuk aangegroeide zwavelzwam, het is best wel een hele mooie kleur, die deze zwavelzwam heeft, vind ik zelf, erg duidelijk om te herkennen dus!

2013-08-10 - Zwam

Ik ben hierna verder gegaan richting Roderesch, om zo uiteindelijk in Steenbergen uit te kunnen komen bij mijn Chalet op de Camping.

Deze beide foto’s kunt u ook vinden in Mijn Foto Galerij, bij de categorie Mijn speciale foto’s.

DISCLAIMER