We hebben 40 gasten en geen leden online

Ik ben vandaag, zoals gebruikelijk voor een landelijk bekende wandelaar, weer in mijn overbekende outfit, aan de wandel geweest en heb in totaal iets meer dan 30 kilometer gelopen.
Het weer was prachtig, een lekker zonnetje en een beetje wind, het was ongeveer 24 graden, niks te veel of te weinig, heerlijk gewoon.
De laatste weken hoor je overal in de sloten en vijvers de kikkers kwaken, het is hun paringstijd, de mannetjes kwaken zoveel als maar mogelijk is, dit, om hun territorium af te bakenen en tegelijk indruk te maken op de vrouwtjes, zo gaat dat in de natuur.
Als je dus ergens bij zo’n sloot of vijver langs loopt en deze amfibieën probeert op te sporen, door heel goed en gericht te luisteren, dan is het toch een hele puzzel, om zo’n kwakende kikker te ontdekken, dit valt beslist nog niet mee!
Je ziet ze vaak genoeg in natuurfilms, het is dan de gewoonste zaak van de wereld, dat ze dan duidelijk in beeld gebracht worden, maar probeer zelf maar eens zo’n kikker te lokaliseren en er dan een foto van te maken, maar dit wel zo, dat de wangzakken helemaal opgeblazen zijn, dat is de mooiste manier, om zo’n dier goed tot zijn recht te laten komen.
Als je dit ook nog eens twee keer achter elkaar gaat lukken, dus met die opgeblazen wangzakken, dan blijk je over een behoorlijk goede timing te beschikken voor, wat betreft het maken van zulke unieke foto’s.
 2013-06-17 - Kwakende kikker 1

2013-06-17 - Kwakende kikker 2

2013-06-17 - Kwakende kikker 3Ik heb deze foto’s onderweg al aan verschillende mensen laten zien, via mijn fototoestelschermpje, men was erg onder de indruk, want dit maak je zelden mee, dat zo’n kwakende kikker met opgeblazen wangzakken je nagenoeg ook nog eens in de ogen kijkt!
Ik had dus het geluk weer aan mijn kant, deze foto’s heb ik kunnen maken in de meest ideale omstandigheden, alles zat mij dus mee, wat wil je dan nog meer!
Ik ben erg tevreden over mijn simpele fotocameraatje, het doet prima zijn werk, zo heb ik toch weer een klein succesje behaald.

DISCLAIMER