We hebben 29 gasten en geen leden online

ZonnestralenOp vandaag 4 maart 2014, was het mijn plan, om naar Norg te fietsen. Ik moest nog wat boodschappen hebben, die niet in elke supermarkt te koop zijn, maar wel bij de COOP in Norg.

Aangezien ik ook nog een kleinigheidje te bezorgen had bij mijn vriendin Anja, kon ik deze rit zo mooi combineren met het halen van de boodschappen, ik zou in ieder geval toch in Norg aanwezig zijn.

Ik haalde dus mijn fiets onder mijn hoes vandaan en haalde hem van het slot af, mijn krat achterop mijn plank vastgezet en ik gaf mijn fiets de sporen, om van het campingterrein af te kunnen rijden.

Net buiten het campingterrein bevind zich een onverharde zandweg, die naar rechts gaat, richting Steenbergen dus. Net daarnaast ligt ook een redelijk verhard fietspad, dat zelfs bij slecht weer toch behoorlijk goed berijdbaar blijft, ook na heftige regenbuien, er is namelijk een harde laag schelpen over heen gestrooid.

Over nog geen 25 meter kreeg ik voor mij uit een prachtig schouwspel te zien: Het was nog maar net 3 graden boven nul, ook was het nog even voor 9 uur in de morgen, toen ik daar dus aanbeland was.

2014-03-04 - Zonnestralen1Het was nevelig en dwars door de takken van de bomen zag ik de zonnestralen naar beneden schijnen: Wat vond ik dat een betoverend gezicht, onze natuur liet zich toen echt iets moois ontfutselen, waar ik met volle teugen van mocht genieten.

Ik heb drie foto’s van dit fantastische fenomeen gemaakt, tussen elke foto zat een slordige 25 meter afstand, zodat ik steeds een ander effect in die zonnestralen kon waarnemen.

2014-03-04 - Zonnestralen2Ik probeerde ze zoveel mogelijk in een foto te vangen, maar dan wel zo, dat de zon er ook bij op gezet zou zijn. Maar door de sterkte van die lichtstralen kreeg ik een witte streep op mijn foto- cameraatje te zien. Die wilde ik liever niet op de foto hebben.

Dus ik moest elke keer opletten, dat die streep er niet op zou komen, dat zou zonde zijn, want dan is de foto overbelicht en zie je niet voldoende, wat de bedoeling van die foto is.

2014-03-04 - Zonnestralen3Nadat ik die drie foto’s had genomen, ben ik weer op mijn fiets gestapt en ben de weg naar Norg vervolgd via de gasopslag van Langelo.

Ik ben een poos bij mijn vriendin Anja binnen geweest, heb daarna mijn boodschappen bij de COOP gehaald en mijn krat er mee gevuld en ben daarna via diezelfde gasopslag in Langelo weer verder naar huis gereden.

De zon stond natuurlijk al flink hoger, toen ik weer voorbij die plaats van het natuurverschijnsel was gekomen, het was een prachtige zonnige dag geworden, de nevelige dauw was inmiddels volledig verdampt, alsof het vandaag nooit had bestaan!

Ik ben naar mijn Chalet gefietst en heb mijn boodschappen naar binnen gebracht en heb mijn fiets weer in afgesloten toestand onder de hoes gestopt.

Maar ik had toch maar wel mooi deze 3 prachtige foto’s kunnen maken, mijn dag was weer goed!

Deze 3 foto’s kunt u ook vinden in Mijn Foto Galerij, bij de categorie Mijn speciale foto’s.

DISCLAIMER