We hebben 46 gasten en geen leden online

Je rugzak is je steun en toeverlaat op je wandeltochten, zorg er dus goed voor!

Je rugzak

Zorg voor een goed passende rugzak, dit hoeft helemaal niet zo’n grote te zijn, maar het is wel zo comfortabel als de maat aan de grote kant is, want dan kun je voor onderweg onverwacht grote dingen toch meenemen, mits ze op hun beurt weer niet te groot en te zwaar zijn. 
Zorg er voor, dat er tussen je rugzak en je rug voldoende ventilatie- openingen zijn, waardoor je gehele rugkant voldoende toegang heeft tot de buitenlucht. Als er af en toe een fris briesje over je rug aan komt waaien, vooral bij warm weer, ben je blij, dat je die voorzorg hebt genomen.

Tip 1:
 Er zijn bij een rugzak tal van verschillende oppervlaktereliëfs aan te treffen, die je rug soms slechts half raken. Let er daarom zelf vooral op, dat het een en ander wel goed op je rug aansluit, als je rechtop staat. Veelal zijn ze in de winkel goed in staat, om zeker bij de wat duurdere modellen diverse instellingen samen met je uit te proberen, totdat het goed zit op je rug. De rugzak van mij, heb ik in het verleden gekocht bij de Waterborg in Groningen. Deze mensen wisten toen precies, wat ze bij het pasklaar maken aan mijn rug, moesten doen en aan welke onregelmatigheden ze hun bijzondere aandacht moesten wijden. Ik zou u, Site-bezoek(st)er, daarom van harte willen adviseren: Laat ze vooral hun gang gaan, je merkt het later echt wel in positieve zin!
rugzak1
Tip 2:
 Schaf je een redelijk grote rugzak aan, let dan vooral op de vakindelingen: In de bovenklep kan, zowel aan de binnen- als de buitenkant een ritsvak zitten, dit is handig voor het opbergen van bijvoorbeeld kaarten, plastic zakjes en dergelijke meer. Het grote vak is het belangrijkste, laat bij de aankoop merken, dat u dit ook vindt, want met verschillende tussenvakken kun je meestal geen grotere dingen kwijt. Minimaal één ondervak is erg handig voor het opbergen van reserve -materialen, kijk ook even bij Wat hebt u. Eventueel is een tweede ondervak ook nog goed te gebruiken voor vuil geworden materialen, zoals natte sokken in een plastic zak, lege ontbijtzakjes en andere verpakkingen, die je onderweg wel hebt aangebroken, maar die je nog niet hebt kunnen weggooien wegens het ontbreken van een prullenbak.

Tip 3:
 Let bij de aanschaf van de rugzak er vooral ook op, dat je minimaal twee grote zijzakken hebt, waarin je minimaal een fles van twee liter drinken in kunt zetten. Zodoende heb je de zekerheid, dat je altijd voldoende vocht mee kunt nemen. Het handigste is, dat je twee van deze twee liter flessen leeg meeneemt naar de rugzakwinkel, om te kijken of ze gewoon passen in de rugzak, waar jij belangstelling voor hebt. Let er hierbij wel op, dat je ze wel gemakkelijk los kunt trekken uit zo'n zijzak en ze eruit kunt pakken en ze weer terug kunt gaan zetten, als je de rugzak om hebt, terwijl je loopt.

rugzak2Tip 4: Bij het dragen van een grote rugzak is het erg belangrijk, dat je een behoorlijk brede heupband draagt. Dit accessoir verhoogt het draagcomfort aanzienlijk, met name, als je zware spullen mee denkt te gaat nemen. Ook voorkomt deze riem, vooral als je topzwaar beladen bent, dat de onderkant van de rugzak van je rug gaat glijden, zowel naar links als naar rechts. Met een goede in lengte verstelbare brede heupband voorkom je zulke problemen. Het geheel zit gewoon veel lekkerder!

Tip 5:
 Wat extra kleine vakjes aan de zijkanten van de rugzak kunnen handig zijn voor het opbergen van je mobieltje en eventueel een fototoestel, dat je mee wilt nemen. Ook een plaatsje voor je zonnebril is dan beslist niet overbodig.
Een extra vrij vakje voor . . . . . .

rugzak3Tip 6:
 Scheer je oksels geregeld helemaal kaal, want deze slimme activiteit voorkomt, dat die haren tussen jouw huid en jouw kleding blijven vastzitten, omdat je rugzak dit kan veroorzaken vanwege het zware gewicht aan spullen, dat er eventueel in je rugzak aanwezig is. Als je die voorzorg niet neemt en het je zal een keer gebeuren, dat je rugzak toch verschuift, dan kan dit een zeer pijnlijke aangelegenheid worden!
Laat niet toe, dat dit ooit gebeurt. Voorkom het door geregeld het scheerproces te herhalen.

Tip 7:
 Bij de wat duurdere modellen, tref je vaak ook speciale verankeringpunten aan en ophanghaken, om extra spullen aan te kunnen bevestigen. Als je hier van tevoren al rekening mee houdt, bij wat je eventueel aan extra materiaal mee wilt nemen, dan kan dit bij de keuze van jouw goede rugzak een pree zijn. Uiteraard is de prijs, die je dan moet betalen ook hoger bij deze keuze, maar het is wel iets om aandacht aan te schenken.

rugzakwandelaarTip 8:
Als je van te voren al weet, dat je geregeld van plan bent, om een slaapzak mee te nemen, dan zijn er bij sommige rugzakken speciale banden aanwezig, die je helpen, om je slaapzak daar aan vast te koppelen.
Dit is niet onbelangrijk, want zo hou je altijd ruimte binnenin je rugzak over voor andere dingen, die je nog weer extra mee zou willen nemen.

Tip 9:
 Weet je ook van te voren, dat je geregeld grote dingen gaat meenemen, die beslist niet in je rugzak zullen passen, let er dan bij de aankoop op, dat er rugzakken zijn, die daarvoor een speciale apart uitvouwbare flap hebben, hoe die flap precies genoemd wordt, dat ben ik helaas niet te weten gekomen, maar ik weet zeker, dat ik ze wel bij de Waterborg in Groningen heb aangetroffen.

Tip 10:
 Als je veel spullen in je rugzak bij je hebt en je moet bij sommige er van geregeld bij kunnen komen, dan is het erg handig om een rugzak aan te schaffen, die een extra lange rits ter lengte van het grootste vak heeft. Die rits kan zich aan een zijkant bevinden, maar evenzo goed aan de achterkant van de rugzak. Allebei heeft een groot voordeel, als je meteen iets uit je rugzak nodig hebt, dan hoeft niet alles er uit gehaald te worden. Ben je toevallig met zijn tweetjes aan de wandel, dan is die lange rits nog vernuftiger, want dan kun jij je rugzak gewoon omhouden en kan je partner dat voorwerp eruit halen, dat op dat moment een hoge urgentie heeft.

DISCLAIMER