We hebben 23 gasten en geen leden online

Hoe voorkom je eigenlijk een zonnesteek?

zonnesteek voorkomen

Een zonnesteek is gelukkig vrijwel altijd te voorkomen, doordat je minimaal een T-shirt aan hebt bij het lopen, een pet, enige halsbedekking een zonnebril draagt en op zijn minst 2 liter water of thee per dag drinkt. 

Vooral bij warm weer is het dus heel belangrijk, dat je voldoende te drinken bij je hebt.
dorst bij warmteNeem bij voorkeur geen koolzuurhoudende dranken mee, want door al dat bewegen van de flessen of dat bij een andere verpakking kan er zelfs een explosie plaats vinden en daar zit geen mens op te wachten, omdat dat levensgevaarlijk kan zijn.
Mocht die explosie uitblijven, dan zal er op den duur trouwens geen smaak meer aan zijn, als al het koolzuurgas eruit is ontsnapt.
Neem ook geen melkhoudende dranken mee, want die worden onderweg gegarandeerd zuur en gaan dus stinken, zodra je de flessen opent.
Ben je zo stom, om er toch van te drinken, dan kun je er behoorlijk misselijk van worden en in het ergste geval behoort zelfs braken tot de nare mogelijkheden.
Dat is dan meteen het einde van de geplande wandeling, want dan is het plezier er van volledig verdwenen, om nog verder te gaan. Dat scenario wil niemand graag meemaken!


Ikzelf heb altijd de gewoonte, om ijsthee met perziksmaak mee te sjouwen, dit drankje is ook in meerdere fruitsmaken te verkrijgen, het is maar net, welke smaak jij het lekkerste vindt, want over smaak valt nu eenmaal niet te twisten.
De vloeistof zelf (ijsthee dus) zou je het liefst enigszins gekoeld in een of twee extra thermosflessen mee kunnen nemen. 
bescherming tegen zonBlijkt het erg warm te zijn, drink dan elk kwartier een paar kleine slokjes. 
Zoek dus ook geregeld een schaduwrijk plekje op, om je eigen lichaamstemperatuur zodoende wat naar beneden te drukken, want met wat gekoeld drinken ga je het echt niet alleen redden.
Bovendien is het ook nog zo, dat
je voor je het weet door je drinken heen bent en dan heb je het nog steeds warm! 
Oh wee, als het dan zo ver is gekomen, dat je voortijdig door al je dranken heen bent geraakt.
Ik adviseer ieder daarom graag met klem,
neem dus altijd ruim vocht mee voor onderweg!
Zo’n schaduwrijk plekje is beslist goud waard, want je gaat je beter voelen, door die afkoeling alleen al!
Het bespaart je echt een hoop ellende, als je geregeld deze procedure eventjes herhaalt.

Meestal ben je daar dan met warm weer niet alleen, dus dat geeft je de gelegenheid, even lekker te babbelen met diegene, die toevallig het dichtst bij jou in de buurt blijkt te zitten.

Tip 1: Neem wat extra papieren zakdoekjes mee, om regelmatig het zweet van je hoofd af te wissen, ‘t weegt immers niets!?

Tip 2: Voor wie er van houdt, Eau de cologne verkoelt net zo sterk als een ijsklontje, de geur alleen al vind ik heerlijk, om te ruiken!

DISCLAIMER