We hebben 50 gasten en geen leden online

Neem geregeld een rustpauze!Rustpauze

Ik heb het nog niet eerder genoemd, maar het is wel heel belangrijk! 
Neem geregeld een rustpauze! 
Ook al ben je nog niet moe! 

Op deze manier krijgt je lichaam de tijd, om zich van de geleverde inspanning te herstellen. Ook als je maar enkele uren hebt gelopen, is het gewoon verstandig, om geregeld een korte pauze in te lassen. 
Tijdens zo’n korte pauze kun je diverse dingen gaan combineren: Als eerste zoek je een plaats op, om te gaan zitten. Je doet je schoenen en eventueel nat geworden sokken uit en laat je voeten eventjes heerlijk aan de buitenlucht opdrogen met op de ondergrond een plastic draagtas, teneinde te voorkomen, dat je troep aan je voeten krijgt, want dat is alleen maar lastig, als je je sokken weer wilt aantrekken.

Terwijl jij dus lekker zit, kun je wat te eten en te drinken uit je rugzak te voorschijn halen en dat verorberen. Neem daarvoor rustig de tijd, er is niemand anders, die je sommeert, om haastig te eten, dan jij zelf. Geniet van dit korte moment van rust! Als je uitgerust bent, dan kan het tijd worden, om je voeten te kunnen inspecteren op eventuele blaren of andere oneffenheden, die je daarbij opvallen. 
Als je iets van ongerechtigheden op je voeten constateert, wees dan zo verstandig, om direct actie te nemen. Zie je bv. een blaar en is er al vocht aanwezig onder de huid, prik dan met een naald een minuscuul gaatje aan de rand van de blaar, zodat vervolgens dit vocht eruit geduwd kan worden.
Is het evenwel een kanjer van een blaar, dan doe je er verstandig aan, om meteen na het uitduwen van het vocht een voldoende groot exemplaar van een pleister over de gehele blaar heen te plakken.
 talkpoeder

Een pleister is altijd eerder te klein van stuk dan te groot op deze plaats. Zo wordt de huid in ieder geval geheel afgedekt, zodat je minder de kans loopt, dat de huid door de wrijving ook nog eens los gaat laten en je met nog meer problemen wordt opgezadeld.
Ook in dit hoofdstuk is deze accessoir een uitkomst: Het busje menthol talkpoeder kan hier ook een erg verlichtende rol spelen, zodra je je voeten ermee hebt ingewreven, om dan na deze verfrissende handeling weer schone en droge sokken aan te gaan trekken.
En dan wordt het langzamerhand tijd, om je schoenen ook weer aan te doen, je gebruikte spulletjes weer bij elkaar te pakken en die in je rugzak te stoppen, zodat je verder kunt gaan met je wandeltocht. 
 

Zo ben je gauw een klein kwartiertje verder na je pauze! 

Afhankelijk van het weer en van jouw conditie zou je deze procedure elke 1½ tot 2 uur kunnen herhalen. Op deze manier wordt je in staat gesteld, om na elke stop weer fris en fruitig op pad te gaan, zodat jouw wandeltocht tot een goed einde kan worden gebracht.  
Zie je echter wat eerder binnen deze tijdsruimte een mooi en aantrekkelijk plekje om aan te treffen en daar even te gaan rusten, wie houdt jou dan tegen?

stappenteller met radioTip 1:
 Een stappenteller met een ingebouwde radio kan onderweg een hele uitkomst zijn: Zo ben je niet verstoken van bijvoorbeeld het weerbericht van die dag of van andere dingen die je interesse wekken en dus wilt horen. Uiteraard kun je ook gewoon naar muziek luisteren. Soms kan het best wel eens fijne muziek zijn waar je naar wilt gaan luisteren, zet die echter niet te hard aan, want je hebt je gehoor ook nodig
, om het passerende verkeer te kunnen horen naderen, dan is een ongeluk zo gebeurd en dat is niet de bedoeling geweest van je wandeling!

Tip 2: Als je onderweg vuile handen krijgt of zelf maakt, neem dan bijvoorbeeld een plastic zakje met vochtige doekjes mee in je rugtas, ze kosten bijna niets!

DISCLAIMER