We hebben 32 gasten en geen leden online

Je kunt eventueel je hoofd gaan bedekken met een pet, hoed, of welk ander voorwerp dan ook, vooral in de zomer! Je kunt hiermee, door dit te doen, enorm veel ellende voorkomen.
Wat te denken van een zonnesteek, meer informatie hierover en het verhoeden hiervan, vindt u bij Tips & adviezen en dan Een zonnesteek.hajega flappenkap

Met mijn gekke flappenkap (zoals ik het ding noem), ben ik heel erg tevreden, vooral als het zomers warm is, het werkt zeer effectief in de functies, waar het voor bedoeld is, namelijk het voorkomt verbranding, oververhitting, een later mogelijk optredende huidkanker van mijn hoofdkruin en uiteraard ook een zonnesteek of warmtestuwing!

Ik heb, door de keuze van dit gekke geval, wel aan mijn imago een ontzettend herkenbaar item toegevoegd, iedereen weet, op grote afstand al, altijd direct, dat ik het ben, vanwege het simpele feit, dat er nagenoeg niemand is, die met een dergelijke flappenkap op rond loopt!

Het is inmiddels mijn tweede exemplaar, de oude was al behoorlijk versleten, stiksels lieten al los, de klep voor, daar liet de stof rondom al slijtranden zien en waren al hier en daar wat gaten zichtbaar, zodat je het plastic binnenin kon zien zitten.
Ach, wat wil je ook na vele duizenden kilometers in weer en wind na bijna drie jaar trouwe dienst gedaan te hebben, er moest gewoon een andere komen, deze heb ik inmiddels ook al bijna weer een jaar in gebruik, dus ik kan nog eventjes vooruit!

Ik vind het een geweldig ding, maar sommige mensen, klampen mij wel eens aan, om te vragen of zo'n ding niet te warm op mijn hoofd is, waarop ik dan antwoord: Als het in de zon rond de 30 graden of meer is en ik zou zonder mijn flappenkap langdurig in de felle zon lopen, dan heb ik het een stuk warmer op mijn hoofd, dan als ik met mijn flappenkap op in diezelfde hete zon loop.
De inwerking van de rechtstreekse straling van de zon is veel sterker zonder mijn flappenkap op, dan met mijn flappenkap op, ik vind het een heerlijk ding, om ver mee te lopen en hoe warm het dan ook is, daar heb ik geen enkele boodschap aan!

Ik maak onderweg heel geregeld mee, dat mensen om mijn flappenkap moeten lachen, want zo vaak zien ze niet iemand er mee lopen, terwijl ze gewoon verkocht worden bij de Vrijbuiter.

boswandeling

Als ik door bosrijke omgevingen loop, dus veel onder bomen door ga wandelen, dan heb ik toch een behoorlijk stukje veiligheid op mijn hoofd, wat te denken van teken, die op je hoofd kunnen vallen en waar je later in het ergste geval de Ziekte van Lyme van kunt oplopen, dit gun ik mijzelf echt niet!
Klik op de Ziekte van Lyme en u komt op de Site van Lymenet Nederland uit en u kunt te weten komen, wat je allemaal kunt voorkomen, als je zo'n flappenkap op zou hebben.

Vaak genoeg hoor ik, meestal van fietsers, onderweg, als ze mij tegemoet komen, verschillende opmerkingen zoals: De Sahara is de andere kant op, waarop ik direct reageer met: Ja, weet ik, want ik kom er net vandaan!, of iemand zegt: Je bent wel erg ver weg van het Vreemdelingenlegioen!, soms hoor ik dit: Die loopt voor gek! en dan reageer ik helemaal niet, want dat is een mening, iemand die er anders over denkt dan mij, het is maar, wat je gewend bent!

Dit uitzonderlijke exemplaar, om je hoofd tegen allerlei invloeden te kunnen beschermen, is voor mij het summum, een must, een heerlijk ding in die warmte, ik heb geen enkele last en geniet van die warmte om mij heen, wat een ander van mijn flappenkap vindt, mag die ander weten, ik ben er dolgelukkig mee en wil beslist niet zonder mijn flappenkap op weg gaan, geen denken aan!

stormOok voor stevige stormen, slagregens, hagelbuien en ander miezerig weer is het een fantastisch ding, om dan te dragen, zelfs met barre winterse omstandigheden van -18 graden op een zaterdagmorgen (4 februari 2012) had ik beslist geen koud hoofd en koude oren, integendeel, ik had nergens last van, omdat er namelijk aan de achterzijde aan de bovenkant een koord zit, deze heeft een knelsluiting voor het koord zelf, zodat je de mogelijkheid hebt, om dit koord op lengte met die knelsluiting in te stellen.
Dit is bijzonder gemakkelijk te doen, zodra ik de behoefte voel, om de beide flappen links en rechts onder mijn kin door te vouwen en zo met dit koord de beide flappen tegen mijn kin kan aan trekken, dan doe ik dat, zonder er ook maar verder over na te denken.
Mijn beide oren zijn dan prima beschermd tegen welke barre weersinvloeden dan ook, zelfs bij barre kou en gure wind blijven mijn oren heerlijk warm, ondanks, dat er maar een dun laagje stof over heen zit, die deze ongewenste invloeden moet tegenhouden.
sneeuwvalIk was toen, die bewuste zaterdagmorgen, de 4e  februari 2012, naar mijn lieve vriendin gelopen, het was voor 6 uur in de morgen, toen ik was weggegaan, toen vroor het - 18 graden, ik had toen ruim drie uur gelopen, voordat ik bij haar was. Het had al enkele dagen behoorlijk gesneeuwd en er waren plaatsen bij, waar wel meer dan 20 centimeter sneeuw lag, maar ik heb mijzelf er door heen geploeterd en stug vol gehouden, omdat ik mijn vriendin beloofd had, om er rond 9 uur te zijn. Ze had mij van tevoren al laten weten, dat ze het niet erg vond, als ik niet zou komen, vanwege dat dikke pak sneeuw en de voorspelde kou die nacht.
Eindelijk, na ruim drie behoorlijk inspannende uren, stond ik als een sneeuwpop voor haar voordeur en belde aan, ze wist niet wat ze zag, ik was volledig wit bevroren! Het had onderweg ook nog behoorlijk gesneeuwd, dus boven op mijn flappenkap lag een laag sneeuw,warme-chocolade-drank mijn snor en baard waren volledig met ijs bekleed, toen ik voor haar deur stond, ze vond het toch onvoorstelbaar, dat ik ondanks die kou en dat dikke pak sneeuw, onderweg op de straten en fietspaden, naar haar was toe gelopen.
Ik dus niet, want waar een wil is, is een weg en dan weerhoudt niets mij ervan, dat ik naar mijn lieve vriendin ga met de benenwagen.
Ik was een klein half uurtje nodig, om weer een beetje soepel te worden vanwege die toch wel extreme kou die ochtend, het maakt je bewegingen best wel trager, zoals ik toen had gemerkt, maar een kop warme chocolademelk doet dan wonderen!

DISCLAIMER