We hebben 69 gasten en geen leden online

Je kunnen

Het is beslist mogelijk, om op een ontspannen wijze een eind te lopen.

Tip 1: Simpele controle hiervan leidt tot de volgende ademoefening: Ga rustig zitten, adem in, wat gaat vooruit? Je buik of je borstkas? Als je borstkas vooruit wordt geduwd door de inademing, dan heb je het goed gedaan.
Als je jezelf deze gewoonte aanleert, heeft dit een groot voordeel: Mocht je namelijk eventueel knellende kleding rondom je middel aan hebben, dan worden zo je inwendige organen minder in de verdrukking gebracht. Het is maar net de vraag, of je de foutieve buikademhaling wel of niet prettig vindt tijdens het lopen!

Loop zoveel mogelijk met een rechte rug, zodat je longen alle ruimte krijgen tijdens het ademhalen. Draag er zorg voor, dat er zo weinig mogelijk kleding gaat knellen om je lijf of om delen daarvan, want die handicap veroorzaakt alleen maar irritatie, als je onderweg bent en je ook nog toevallig een zware rugzak draagt. Je krijgt het alleen maar moeilijker zo.

Tip 2: Trek de bandensluiting van je rugzak rondom je middel niet te strak aan, want dit kan je darmen en andere organen ter plekke in de problemen brengen, gun deze inwendige lichaamsdelen toch maar liever de ruimte. Je rugzak valt met deze maatregel toch nog lang niet van je rug af.

Is het warm weer, zorg er dan voor, dat je hoofd zoveel mogelijk bedekt is, de zon is onverbiddelijk, je kunt zowel je oren, je neus, je hoofd, je nek als je gezicht lelijk verbranden en dat is geen pretje op de dagen, die daarna komen. Wat zou u vinden van huidkanker in de toekomst? Ook een zonnesteek kan hard aankomen, onderweg eerst misselijk worden en dan overgeven wil toch iedereen vermijden, niet waar?!

insmeren zonnenbrandcremeTip 3: Zorg ervoor, dat de onbedekte delen van je huid van te voren al door je ingesmeerd zijn, bv. met een simpele zonnebrandolie, zodat die huid niet direct verbrandt. Deze maatregel voorkomt in ieder geval, dat je huid te snel uitdroogt. Neem wat van deze zonnebrandolie mee voor onderweg! Als je zo dom bent geweest, om toch met een onbedekt hoofd uren lang in de brandende zon te lopen, maak je een hele grote kans, dat je die zonnesteek kunt krijgen, waar ik het eerder over heb gehad. Deze aandoening kan erg gevaarlijk zijn. 
Onderschat het gevaar hiervan niet, door te denken, dat het jezelf niet zal overkomen, omdat jij wel wat gewend bent op dat punt.

De gevolgen van een zonnesteek kunnen van gering tot zéér ernstig zijn. Alleen je huid verbranden is uiteraard ook niet fijn, want dat kan in veel gevallen maar tijdelijk pijn veroorzaken en je huid ontvellen.

Voor een ieder, die denkt, dat het met hem/haar wel mee zal vallen,
u bent bij deze in ieder geval toch door mij van te voren gewaarschuwd!
Kijk voor meer informatie hierover bij Tips & adviezen bij Een zonnesteek.

DISCLAIMER