We hebben 39 gasten en geen leden online

Wat hebt u nodig banner

Wat hebt u allemaal
nodig voor het lopen?

Een erg positieve instelling.

Ik adviseer u, om in elk geval de volgende dingen bij zich te hebben: Ruim voldoende reservesokken in een plastic afsluitbare zak. Neem ook een lege afsluitbare extra plastic zak mee voor de natte sokken, zodat u deze kunt afsluiten, om te voorkomen, dat uw rugzak een luchtje gaat krijgen.

Een reserve boxershort in een plastic afsluitbare zak. Men kan tenslotte ook goed nat worden van een hevige regenbui en dan is men blij, als men een droge bij zich heeft, om te verwisselen. Deze kan dan in ieder geval in die plastic zak, waar dus ook de natte sokken in zouden gaan komen.

Een heel klein blikje Nivea- crème, als het nog eens ergens rauw en pijnlijk begint te worden dan is men erg blij, dat men het bij zich heeft. Ik verzeker u, dat dit erg verlichtend kan werken!

Een reserve trainingsbroek in een plastic afsluitbare zak. Ook hier geldt de stelling, na een hevige regenbui is men er alleen maar blij mee. 
Deze kan dan in ieder geval in die plastic zak, waar dus ook de natte sokken in zouden gaan komen.

wc papierEen rolletje toiletpapier in een plastic afsluitbare zak, want als je onderweg nodig een grote boodschap moet, heb je weinig aan een natte rol.

Een beetje kleingeld als u benzinestations voorbijkomt. Voor het geval ze een kleine bijdrage vragen voor een toiletbezoek. Of nog wat meer geld, als u daar toch bent, want dan kunt u de voorraad aan vullen.

Misschien niet nodig, maar toch handig, als u het bij zich heeft, een simpele kleine dunne naald, bijvoorbeeld een knopspeldje, prik deze ergens op je rugzak vast, mocht u hem ooit nodig hebben, om een blaar mee door te kunnen prikken, dan bent u alleen maar blij daarmee.

deodorant gebruikenEen spraybusje deodorant, als u toch nog eens onderweg bij iemand naar binnen loopt, dan kunt u net voor het binnentreden dit goed gebruiken, want dan ruikt u in elk geval niet meer zo sterk naar zweet. Dit is wel zo aangenaam voor de ander(en).

Wat extra papieren zakdoekjes in een afsluitbare plastic zak, tenzij u helemaal niet transpireert, maar dat geloof ik zo maar niet!

Een klein opklapbaar spiegeltje met eventueel een kant, die wat vergrotend kan werken, dit is bijzonder handig in de zomer als men bijvoorbeeld een klein vliegje in een van de ogen krijgt.

mentholppoederEen busje menthol talkpoeder, voor als men heel erg op een intieme plek gaat zweten, zoek wel even een afgesloten plekje op waar u even privé bent, zodat u de erg natte plaats ongestoord kunt inpoederen. Een pakje vochtige toiletdoekjes voor onderweg, want u kunt zich bevuilen en zo kunt u de boel weer schoon gaan maken. Denk er aan, dat u net talkpoeder hebt gebruikt. Dan is het fijn dat u de handen schoon kunt maken i.p.v. alles over uw kleding heen te vegen.

Een heel klein verbanddoosje, dat goed afsluitbaar is met diverse pleisters en wat verbandjes voor de eerste hulp bij kleine ongevallen, die u onderweg helaas toch kunnen overkomen. U maakt eerder iets onverwachts mee dan u er erg in hebt. Men grijpt per ongeluk ergens in, men struikelt ergens over en komt ook nog eens te vallen, men glijdt uit en ga zo maar door!

spanbanden2 tot 4 spanbanden in een plastic afsluitbare zak, deze zijn een paar meter lang in geval je iets groots wilt meenemen, zodat u dit aan uw rugzak kunt bevestigen, om mee te kunnen nemen.

Tip: Gezien het simpele feit, dat er geen enkele rugzak volledig spatwaterdicht is, stopt u het liefst alles zoveel mogelijk in plastic afsluitbare zakken, om te voorkomen, dat het een en ander nat gaat worden tijdens een flinke bui. 

Dan hebt u er weinig tot niets aan, als u verwacht iets droogs aan te zullen trekken, terwijl het allang niet meer droog in uw rugzak zit! 
Dit is niet fijn, om zelf mee te maken. 

handen wassenWat te denken van het inwerken van weer, men krijgt zelfs schimmel, als dit maar lang genoeg in de rugzak aanwezig is, zonder dat men dit weet, dat zoiets nat geworden is. Zou u het dan ook aantrekken?

Tip: Ga om de paar weken uw rugzak en eventueel een deel van uw kleding bespuiten met Siliconenspray. Ook uw schoenen kunnen prima zo’n waterafstotend laagje gebruiken, als alles bespoten is (doe dit het liefste buiten) laat het dan minimaal een klein kwartiertje indrogen, voordat u het weer gaat gebruiken.

Als het dan gaat regenen dan loopt het meeste water direct van uw rugzak, uw kleding en uw schoenen af en wordt u niet zo erg nat. 
Een eenvoudige kleine paraplu doet daarbij ook wonderen! 
Deze Siliconenspray is voor weinig geld bij de Action te koop!

rugzakwandelaarJa, helaas één ding kan men niet meenemen of bestellen, als men zou willen en dat is het weer!

U kunt net zo lang wachten, totdat het mooi weer is maar we leven nu eenmaal in Nederland (ik tenminste) en daar kunt u niet zondermeer verwachten, dat als men er op uit gaat met mooi weer, dat dit over enkele uren nog zo is, want ons klimaat is nu eenmaal spreekwoordelijk veranderlijk!

Ik houd meestal overal rekening mee, luister van te voren eventjes naar het weerbericht, of kijk eventjes op de buienradar, zodat ik in ieder geval weet, wat ik zelf kan verwachten.

Dat is uiteraard niet een garantie, dat u op die manier ook de dag door gaat komen, zoals u verwacht had, het weer blijft het weer, veranderlijk!

Zorg in elk geval er voor, dat u op dat type weer voorbereid bent qua kleding enz., als het dan verandert, dan verandert u toch gewoon mee!?

Als u maar plezier hebt onderweg van uw wandeling!Milieu banner

GastenboekGASTENBOEK

Voor een ieder, die het leuk vindt om te laten weten wat hij of zij van mijn Web-Site vindt, heb ik nu ook een gastenboek.

Dit kan via Mijn Gastenboek bij Home.

Let wel, er is Censuurcontrole, als u dus merkt dat u iets niet kunt versturen, dan zult u uw commentaar moeten herzien!

We willen het tenslotte wel netjes houden op mijn Web-Site.

DISCLAIMER