We hebben 48 gasten en geen leden online

De Bijblijver nummer 76, met de melding van mijn afscheid.

bijblijver 76 voorkant

 bijblijver 76 pagina 2

Bijblijver 76 banner

Het is wat, als je vrijwilliger bent in zo'n groot team en dan te bedenken, dat ze wel voor die tijd al meer dan twintig jaar hadden getolereerd, dat ik een vrijwilligersonkostenvergoeding mocht krijgen, dus zo’n onbekend fenomeen was dat echt voor hen niet!

Kijkt u  maar eens bij: Wat kunt u, dan bij Vrijwilligerswerk en dan bij Contracten.
Niets onbekends in al die voorbije jaren, ze moesten ordinair bezuinigen!

Maar na deze drastische ingreep, ging men wel vrolijk verder met het aanwerven van nieuw personeel, uitbreidingen, aanschaf van nieuwe spullen, ja, ja, het mocht in ieder geval niet meer kosten dan een maximum van 19 euro en 99 eurocent per week, want ik was met die twintig euro natuurlijk net een cent te duur per week.ontevreden

Tja, hoe krijg je het voor elkaar, met zoveel weinig geld of was het nou met zo weinig teveel geld, ik gunde ze die twintig euro per week best, maar ik was dus inmiddels door hen wel mijn zakgeld afhandig gemaakt. 
Nu had ik 80 euro minder per maand te besteden en dit was dus dat geld, wat ik voor eten en drinken of iets anders nodig had en voor onderweg had kunnen gebruiken, om dat aan te schaffen, waar ik op een bepaald moment zin in had.

Dat was ik dus defintief kwijt!

En als je nagenoeg niets als reserve hebt en je moet maar zien rond te komen van een Bijstands -uitkering, dan zijn die twintig euro per week voor jou je enige zakgeld, waar je je dus die week net van kunt redden, als je voor de zoveelste keer weer eens aan het lopen was.
 
Als ze je door zo'n asociaal besluit zo abrupt je zakgeld afpakken, dan kan ik hiervoor niet oprecht dank je wel zeggen en daarom heb ik toen op staande voet besloten, om mijn vrijwilligerswerk definitief te beëindigen. 
Maar dan wel in deze Bijblijver nummer 76 het zo neer zetten, dat ik zonder grondige reden op het idee gekomen was, om de lay-out niet langer meer door te zetten bij De Bijblijver!

Schandalig en uitermate kwetsend.
Ik heb ook zo mijn trots als uitkeringstrekker!

Wel mijn praktische ervaring jarenlang voor een habbekrats benutten en er tenslotte niet anders voor terug te krijgen dan een simpel dank je wel, daar kan ik helaas mijn sneetje brood niet mee beleggen! Als men mij zoiets gemeens aandoet, ben ik definitief klaar met ze, ondanks het feit, dat ik er toch wel 250 maanden vrijwilligerswerk bij hun heb opzitten!

‘’Dank Anne van Veen, zeer vriendelijk dank!’’

DISCLAIMER