We hebben 33 gasten en geen leden online

Mijn gegeven lessen

Mijn gegeven lessen.

Ik heb lesgegeven in BASIC programmeren, GW-BASIC programmeren, MS-DOS versies, tekstverwerken met View, Wordstar, Wordperfect onder DOS en Windows, D-Base III, Lotus, Multiplan, Friday, Xerox Ventura Publisher 2.0 onder MS-Dos, Microsoft Word (alle versies), Microsoft Publisher (alle versies).

Alle voorkomende Systeembeheerders- werkzaamheden, van het maken van back-ups tot het leren instrueren van cursisten door de toekomstige Systeembeheerders.

Netwerk kennis en ervaring, het zelf bouwen van Pc’s, installatie van besturingssystemen, alle voorkomende software enz. enz. eventuele reparaties aan hardwarecomponenten, voor zover die mogelijk zijn.
Kortom, nagenoeg alles, wat met een PC te maken kan hebben.

Ik heb een Timmerclub voor kinderen mogen leiden, ze hebben veel van mij geleerd over materialenherkenning, omgang met goed gereedschap, het maken van tekeningen enz.
Ik heb lessen gegeven in een Elektronicaclub speciaal voor kinderen en ik heb ook hiervoor het cursusmateriaal zelf gemaakt en ze veel praktische dingen geleerd, om mee te beginnen.


Ik heb intern lessen gegeven aan collega's betreffende het werken met Microsoft Publisher, het omgaan met een scanner, het leren werken met tekstherkenning software (OCR) en meer.

Ik heb intern instructies en adviezen gegeven, wat betreft het werken met een netwerkprinter, het overzetten van bestanden van de ene naar de andere computer, wat de betekenis is van een netwerkgroepsnaam, de computernaam op een netwerk, het sharen van bestanden en printers, de uitleg over routers, de uitleg over IP-adressen in een netwerk, het werken met hubs, het maken van reserve kopieën op CD en DVD met een brandprogramma, het geregeld backuppen van alle systemen, het restoren van een gemaakte back-up als test voor de systeembeheer(st)(d)er in opleiding, testen van het synchroniseren van bestanden op verschillende computers via het netwerk, het wekelijks onderhoud aan de computers met behulp van schijfdefragmentatie, overtollige bestanden vinden en opruimen, kortom, het zorgen voor goed draaiende computers.

DISCLAIMER